politica

USRPLUS a votat impotriva bugetului propus de Nicusor Dan, bugetul nu a fost adoptat. Primarul Capitalei: „Sunt uluit”

Proiectul bugetului Capitalei a fost respins miercuri, in sedinta Consiliului General, inregistrandu-se 17 voturi ”pentru”, 22 ”impotriva” si 14 abtineri. Abtinerile au venit din partea consilierilor USRPLUS.

Consilierii USRPLUS i-au cerut lui Nicusor Dan sa retraga proiectul de buget al Capitalei: „Avem motive sa credem ca estimarile de venituri nu sunt realistice”.

”Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat intre ele acum sase saptamani, iar acum venim si spunem ca e alt buget. Realmente nu se poate asa ceva. Discutiile au avut loc, au fost civilizate si constructive. Daca se doreste sa mai discutam pe buget, putem sa discutam. Dar haideti sa ne grabim sa dam bucurestenilor bugetul pe care il asteapta ca sa le putem da investitiile pe care le asteapta”, a declarat primarul Capitalei, Nicusor Dan, inainte de vot, despre intentiile USRPLUS de a nu vota bugetul.

Reprezentanti din CGMB sustin ca daca problemna bugetului nu se rezolva in timp util, Primaria Municipiului Bucuresti risca sa intre in incapacitate de plata.

„E o zi foarte importanta, ziua votarii bugetului. De la inceputul acestui mandat am facut eforturi uriase sa tinem la linia de plutire Primaria si institutiile din subordine care au fost din punct de vedere financiar planificate gresit. Am gasit facturi neplatite de la inceputul anului 2019, am reusit, acum odata cu votarea bugetului putem sa trecem la faza urmatoare, la inceperea investitiei”, a transmis primarul Capitalei, la inceputul sedintei destinate dezbaterii bugetului.

Ulterior, dupa sedinta, Nicusor Dan a anuntat ca „astept de la USR PLUS propria varianta de buget, care sa respecte pe deplin obiectivele de investitii deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o sustinem impreuna si dorintele bucurestenilor si, in acelasi timp, sa nu arunce Primaria Capitalei in incapacitate de plata”.

„Azi, in sedinta Consiliului General, bugetul Primariei Municipiului Bucuresti pentru 2021 nu a obtinut numarul de voturi necesare.

Sunt total nemultumit ca inceperea investitiilor si plata datoriilor risca sa intarzie, iar asta din motive greu de inteles pentru oricine.

Eu am propus un buget, care a fost dezbatut timp de sase saptamani cu partenerii din grupurile PNL, PMP si USR PLUS si aveam toate motivele sa cred ca lucrurile merg in directia buna. Acum insa, consilierii generali USR PLUS au decis sa nu mai sustina bugetul, el obtinand doar voturile PNL si PMP in sedinta de azi.

Avand in vedere aceasta situatie, astept de la USR PLUS propria varianta de buget, care sa respecte pe deplin obiectivele de investitii deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o sustinem impreuna si dorintele bucurestenilor si, in acelasi timp, sa nu arunce Primaria Capitalei in incapacitate de plata.

Fac un apel la intelepciune si echilibru si am toata deschiderea sa ma asez din nou la masa ca sa rediscutam bugetul, excluzand insa orice conditionalitati care nu au legatura cu bugetul. Bucurestenii nu trebuie sa patimeasca in continuare din cauza unor ambitii nerezonabile”, a spus Nicusor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Consilierii USR PLUS au anuntat ca nu vor vota proiectul de buget, dupa ce, inaintea sedintei consilierii generali ai USR PLUS au cerut primarului general sa retraga proiectul de pe ordinea de zi a sedintei, apreciind ca acesta nu a fost corect fundamentat si nici nu a fost discutat.

Viceprimarul Horia Tomescu s-a declarat suprins sa vada ca bugetul este estimat la 7 miliarde de lei, cand toate discutiile anterioare s-au referit la 4,5 – 5 miliarde de lei. ”Noi vrem sa avem un buget realist. Nu este momentul sa fim populisti”, aprecia viceprimarul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: nicusor dan

Recent Posts

„Bine ati venit in lumea rusa”. Parlamentul din Georgia a adoptat legea „agentilor straini” pe fondul unor proteste masive – Video

Deputatii georgieni au aprobat marti, in a treia si ultima lectura, un controversat proiect de…

O oră ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

6 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

O oră ago

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

3 ore ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani. „Nu am crezut ca voi trai asemenea momente”

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase, a fost atat de suparat pe…

8 ore ago