politica

USRPLUS anunta ca va elimina adresa de domiciliu de pe cartile de identitate: „Identitatea omului sa nu mai fie conditionata de existenta domiciliului”

Vicepremierul Dan Barna a anuntat marti ca USRPLUS va solicita partenerilor de coalitie sa voteze o lege prin care sa fie eliminata adresa de domiciliu de pe cartile de identitate.

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coalitie si-l vom propune colegilor nostri, este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea pe identitate, de a desface aceasta legatura cumva artificiala in care identitatea omului este conditionata de existenta domiciliului pe respectiva carte de identitate”, a anuntat Barna intr-o conferinta de presa.

Barna a adaugat ca adoptarea acestei legi va incuraja participarea la vot. „Vom avea o participare la vot mult mai flexibila si mult mai fireasca”, a spus Barna.

El a adaugat ca in foarte multe tari domiciliul nu este o componenta a identitatii persoanei.

„Asta vrem si noi, sa nu mai fie conditionata existenta domiciliului, sa nu mai fie pe cartea de identitate, deci elementele definitorii ale identitatii sa nu mai cuprinda si domiciliul. Ca poate sa aiba si un efect electoral, asta urmeaza sa vedem in reglementare. Oricum, vor fi tot asa, liste de oameni care locuiesc. Primaria are domiciliul cetatenilor. Acelea nu dispar. In momentul in care depui documentele pentru cartea de identitate, sa nu mai fie necesara si acea dovada a adresei, adresa fiind cea pe care o declari sau cu care esti inregistrat in celelalte documente ale primariei, ale autoritatilor locale”, a explicat Barna.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: dan barna

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

50 de minute ago

„Oscarurile Washingtonului”. Iohannis va fi premiat in SUA pentru „conducerea exemplara a Romaniei si pentru rolul sau de lider transatlantic si european”

Consiliul Atlantic il va onora in acest an pe presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis, cu…

30 de minute ago

Veste pentru Moscova. Lituania anunta ca batalionul american va ramane in tara pe termen nelimitat, nu pana la sfarsitul anului 2025

Ministrul lituanian al Apararii, Laurinas Kasciunas, a declarat ca batalionul militar american va ramane in…

18 minute ago

BEC a acceptat noua candidati pentru functia de primar al Capitalei. Printre acestia sunt Sosoaca, Firea si Piedone

Noua candidati intra in cursa electorala pentru a obtine pe 9 iunie fotoliul de primar…

24 de minute ago

Pe cine vizeaza noul pachet de sanctiuni americane contra Rusiei, emis pe 1 mai. Apar si firme din China, Slovacia, Belgia si Turcia

La 1 mai, Departamentul Trezoreriei SUA a impus noi sanctiuni impotriva a sute de companii…

2 ore ago