USRPLUS blocheaza cedarea gratuita a terenului de la Romexpo: „Terenul valoarea 400 milioane euro. Dezvoltarea nu se poate realiza prin devalizarea statului”

politica

Vicepremierul Dan Barna, copresedinte al USR PLUS, a declarat luni ca in cadrul sedintei Biroului National al formatiunii a fost reiterat punctul de vedere conform caruia, prin transmiterea cu titlu gratuit in proprietatea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a terenului de la Romexpo, statul roman „ofera un cadou de cel putin” 400 de milioane de euro.

Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Parlamentului, Barna a subliniat ca dezvoltarea nu se poate realiza „prin devalizarea statului” si ca statul trebuie sa obtina un beneficiu din valorificarea acestui imobil.

„Trebuie gasita o solutie prin care statul sa beneficieze de imobilele de care dispune”, a spus Barna.

Potrivit liderului USR PUS, transmiterea cu titlu gratuit in proprietatea CCIR a terenurilor proprietate privata a statului aflate in folosinta gratuita a CCIR si care nu sunt revendicate reprezinta „un Mos Craciun imobiliar”.

Presedintele Klaus Iohannis a solicitat, pe 31 martie, Parlamentului reexaminarea legii care vizeaza transmiterea cu titlu gratuit in proprietatea Camerei de Comert a terenurilor proprietate privata a statului aflate, pana la data intrarii in vigoare a actului normativ, in folosinta gratuita a CCIR si care nu sunt revendicate.

Seful statului cere reexaminarea actului normativ pentru modificarea si completarea Legii camerelor de comert din Romania nr. 335/2007, prin care o suprafata de teren de 46 hectare de la Romexpo trece din proprietatea statului in cea a Camerei de Comert si Industrie a Romaniei pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: