USRPLUS: „Inca un blat ordinar intre PNL si PSD. E mai rau ca pe vremea lui Dragnea”. PSD a votat cot la cot cu PNL si UDMR

politica

Liderul deputatilor USRPLUS, Ionut Mosteanu, denunta un nou „blat ordinar” intre PNL si PSD dupa ce reprezentantii celor doua formatiuni au votat cot la cot in sedintele conducerii Parlamentului sa transmita CCR un punct de vedere in care ii dau dreptate lui Citu in sesizarea legata de motiunea de cenzura.

„Orban a dat bir cu fugitii. PNL si PSD baga acum pe ordinea de zi in Biroul Permanent, pe sestache, punctul de vedere al Camerei Deputatilor catre CCR. Document pe care nu l-a vazut nimeni in afara de ei.

Inca un blat ordinar. E mai rau ca pe vremea lui Dragnea”, a anuntat Mosteanu pe Facebook.

Ionut Mosteanu a declarat marti ca este „inacceptabil” ca in Comisia de constitutionalitate a Senatului s-a decis sa fie transmis Curtii Constitutionale un punct de vedere favorabil sesizarii CCR de catre Guvern pe tema motiunii de cenzura, mentionand ca presedintii celor doua Camere trebuie sa aiba un punct de vedere propriu in care sa apere institutiile pe care le reprezinta.

„Am vazut un punct de vedere trecut prin Comisia de constitutionalitate de la Senat legat de cum vede Senatul sesizarea facuta de Guvern pe conflictul de la CCR. Este prima data cand una din Camere spune ca ‘da, am gresit’. Este inacceptabil.

Presedintii celor doua Camere au atributul de a sesiza CCR in caz de conflict constitutional, tot ei trebuie sa se si apere, sunt liberi sa-si exprime punctul de vedere. Noi pregatim un punct de vedere suplimentar la grup. Le cerem ambilor presedinti sa aiba un punct de vedere propriu pentru apararea acestei institutii. Dincolo de faptul ca sunt membri de partid, ambii presedinti reprezinta aceste institutii – Senatul si Camera Deputatilor. Nu putem permite acestei noi aliante toxice PNL – PSD sa faca agenda Senatului si practic sa puna bete in roate in continuare acestei motiuni”, a afirmat Mosteanu.

El a adaugat ca judecatorii constitutionali trebuie sa ia in considerare toate punctele de vedere.

„CCR va judeca faptele si, din punctul nostru de vedere, faptele sunt foarte clare: deputatii unei minoritati nu pot fi impiedicati sa depuna o motiune de cenzura. O motiune de cenzura nu poate fi golita de continut, nu poate fi blocata. Exact acesta este scopul unei motiuni de cenzura: sa se verifice din cand in cand daca guvernul mai are sustinere parlamentara sau nu. Atat de simplu: se merge la vot, cine vrea sa tina Guvernul in picioare nu voteaza, cine vrea sa-l dea jos voteaza”, a mentionat Mosteanu.

Comisia pentru constitutionalitate de la Senat a adoptat, marti, un punct de vedere favorabil premierului Florin Citu in privinta sesizarii CCR pe tema motiunii de cenzura, 8 parlamentari PNL, PSD si UDMR votand in sustinerea existentei unui conflict constitutional, in timp ce cei 3 reprezentanti ai USR si AUR au votat impotriva, a scris, pe Facebook, senatoarea USR PLUS Simona Spataru.

Guvernul a sesizat saptamana trecuta Curtea Constitutionala privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala dintre Parlamentul Romaniei si Guvern pe tema motiunii de cenzura depusa de USR PLUS si AUR. Conform procedurilor, Senatul si Camera Deputatilor trebuie sa transmita Curtii punctele de vedere in privinta acestei sesizari.

Mai mult despre: ,

Comentarii: