USRPLUS l-a exclus pe consilierul care a votat alaturi de PNL bugetul propus de Mihai Chirica: „Isi va pierde mandatul”

politica

Consilierul Cezar Baciu (USRPLUS) a fost exclus, miercuri seara, din partid dupa ce a votat alaturi de PNL bugetul propus de primarul Iasiului, Mihai Chirica. El isi va pierde astfel mandatul de consilier.

Bugetul municipiului Iasi pentru anul 2021 a fost adoptat in cadrul sedintei de miercuri a Consiliului Local dupa ce un consilierul Cezar Baciu a votat alaturi de consilierii PNL si PMP. Conducerea organizatiei Iasi a USRPLUS a decis ca acesta sa fie exclus din partid, lucru care va duce, conform legii, la pierderea mandatului.

„Birourile judetene reunite ale USR si PLUS Iasi au propus Biroului National excluderea lui Cezar Baciu din partid. Cezar Baciu este consilierul local prin votul caruia a trecut astazi bugetul propus de Mihai Chirica, un buget construit cu ignorarea totala a propunerilor noastre. Potrivit legii, dupa excluderea din partid, consilierul local isi va pierde mandatul”, a anuntat USRPLUS.

Primarul PNL Mihai Chirica i-a luat apararea lui Baciu.

„Am avut discutii cu mare parte dintre consilierii USR PLUS care au venit sa imi transmita faptul ca li se interzice politic sa voteze acest buget. Cu atat mai mult vreau sa ii multumesc consilierului Cezar Baciu care a inteles ca nu o relatie personala cu primarul municipiului Iasi este importanta, ci o relatie intre rolul pe care il are un consilier local si cei care l-au votat.

Juramantul pe care il depui, ‘sa ii slujesti cu buna credinta’, nu este o vorba in vant, este un lucru care va dainui peste timp. Nu exista in viata asta un alt lucru mai important pe care il poate face un om politic decat sa slujeasca comunitatea care l-a votat intr-un mod demn. Motiv pentru care cred ca acest consilier este un credincios comunitatii care l-a adus in Consiliul Local”, a  declarat Mihai Chirica dupa adoptarea bugetului.

Sedinta extraordinara a CL Iasi a durat doar 30 de minute, iar bugetul local a fost aprobat, in favoarea proiectului votand 14 consilieri, respectiv 11 de la PNL, doi de la PMP si unul de la USRPLUS.

Votul consilierului USRPLUS Cezar Baciu a fost decisiv pentru trecerea proiectului de buget local, PNL si PMP avand impreuna doar 13 voturi, cu unul mai putin decat reprezinta majoritatea simpla in consiliu.

Baciu a precizat ca decizia sa de a vota altfel decat a decis partidul este in conformitate cu juramantul pe care l-a depus in momentul validarii sale in functia de consilier.

Consilierii PSD au parasit sala in momentul votului, iar ceilalti doi consilieri USRPLUS prezenti la intrunire s-au abtinut de la vot. Sase consilieri USRPLUS nu au venit la sedinta extraordinara de consiliu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: