USRPLUS, niciun pas inapoi: „Nou premier sau motiune de cenzura. Nu vom gira niciodata jaful din bani publici”

politica

USR PLUS a anuntat ca isi retrage sprijinul politic pentru Florin Citu dupa demiterea lui Stelian Ion si cere ca premierul sa fie schimbat. In caz contrar, USRPLUS va vota motiunea de cenzura.

„USR PLUS nu a girat si nu va gira niciodata jaful din bani publici, in nicio formula de guvernare. Cerem Coalitiei sa ia act de lipsa unei majoritati care sa sustina Cabinetul Citu si solicitam declansarea de urgenta a negocierilor in Coalitie pentru desemnarea unui nou premier care sa formeze un nou guvern. In situatia in care discutiile din Coalitie vor esua in propunerea unui nou premier, USR PLUS va sustine o motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu”, se arata intr-un comunicat al USR PLUS.

Potrivit sursei citate, ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern si are tot sprijinul formatiunii pentru continuarea reformei din justitie, inclusiv desfiintarea SIIJ si numirile procurorilor-sefi, „procese intrerupte de iresponsabilitatea premierului Citu”.

Sedinta coalitiei de guvernare prevazuta pentru joi dimineata a fost anulata.

Biroul National a decis convocarea Comitetului Politic in 11 septembrie.

Stelian Ion a fost revocat din functia de ministru al Justitiei, a anuntat miercuri seara premierul Florin Citu, care a precizat ca a informat coalitia in legatura cu aceasta decizie, pe care si-o asuma.

„Voi propune un ministru interimar care va intelege prioritatea zero a investitiilor in Romania. Imi doresc ca partenerii nostri de coalitie USR PLUS sa aiba intelegerea, sa aiba responsabilitatea sa nu aleaga iesirea de la guvernare”, a afirmat Citu.

Stelian Ion este al doilea ministru USR PLUS revocat, dupa Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sanatatii. La acel moment, liderii coalitiei au convenit asupra unui act aditional la protocolul aliantei care prevede ca deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formatiunilor din coalitie si ca responsabilitatea politica se asuma impreuna, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coalitiei si a premierului.

Prerogativa constitutionala a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru catre Presedinte se exercita dupa informarea prealabila a formatiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse intr-o evaluare obiectiva facuta de premier si dupa o dezbatere in coalitie, se arata in document.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: