USRPLUS nu se lasa, in ciuda monstruoasei campanii contra sa. Ia in calcul sa o propuna pe Andreea Moldovan ca ministru al Sanatatii

politica

Deputatul USR, Iulian Bulai, a anuntat, sambata, la Digi24, ca Dan Barna si Dacian Ciolos vor insista luni, in sedinta Coalitiei, ca Florin Citu sa fie schimbat din functia de prim-ministru. Bulai a mai spus ca USRPLUS i-ar sustine putea sustine pentru functia de premier pe Ludovic Orban sau Ilie Bolojan.

”Avem pe masa o solicitare, va fi discuta luni, sunt sigur ca se vor gasi solutii”, a mai declarat Bulai.

De asemenea, Bulai a precizat ca pentru functia de ministru al Sanatatii sunt luate in calcul mai multe nume: Andreea Moldovan, Ioana Mihaila, Tudor Pop.

Prim-ministrul Florin Citu a afirmat, vineri, intrebat cum raspunde acuzatiilor lansate de fostul ministrul al Sanatatii Vlad Voiculescu, ca nu comenteaza declaratiile unei persoane care „acum se afla in Opozitie”.

„Nu comentez declaratiile unei persoane care acum este in Opozitie, e complicat. Repet, nu comentez nici ce spune domnul Ciolacu in fiecare zi. Ar fi foarte mult timp sa acord acestor lucruri. Eu am fost foarte transparent si in sedinta de luni de coalitie. De mai multe ori am prezentat situatia, au fost facute evaluari, dar in sedinta de luni de coalitie am spus foarte clar, si au fost de acord cei trei presedinti de partid, ca in ceea ce priveste membrii cabinetului – si as vrea sa facem publica aceasta distinctie intre partea politica si guvernare – este un atribut constitutional al premierului. Cu totii am fost de acord cu acest atribut constitutional al premierului”, a spus Citu, in cadrul unei conferinte de presa.

El a adaugat ca acuzatiile aduse de Vlad Voiculescu „seamana foarte mult” cu cele formulate in Parlament, de foarte multe ori, de Opozitie.

„Va dati seama cum ar fi sa comentez declaratiile celor din Opozitie in fiecare zi. Nu as avea timp. Avem de trecut tara prin pandemie, lucruri foarte importante de facut. Opinii personale va dati seama ca nu comentez, dar as vrea sa-i asigur pe romani ca guvernarea este solida. Coalitia functioneaza. Ieri a fost un prim pas important. Am avut o sedinta de Guvern in care lucrurile au mers foarte bine, nu a fost nicio problema. Ieri s-a aprobat un memorandum prin care se aduc mai multe doze de vaccin Pfizer in Romania. 300 de mii dintre ele vin mai repede. Deci, lucrurile merg foarte bine si asta este un mesaj important pentru romani”, a precizat premierul.

Potrivit acestuia, buna functionare a Guvenului se reflecta in cresterea economica, in veniturile la buget si in aprecierea institutiilor internationale.

„Increderea in acest Guvern o vedem de la investitorii straini. Ne imprumutam la dobanzi mai mici decat o fac altii, ne imprumutam foarte bine si estimarile institutiilor internationale arata ca economia va creste mult mai rapid decat ne asteptam noi, deci aceasta incredere in Guvern exista si este foarte mare”, a sustinut prim-ministrul.

Florin Citu a completat ca sustine procesul de reforma si i-a sprijinit pe toti colegii din Guvern care au avut astfel de initiative.

„Anul trecut, am fost ministrul Finantelor si am facut un lucru pe care pana acum nu l-a mai facut un alt ministru. Am aratat ca se poate face reforma si incepi prin propriul minister cu reforma. Am fost ministrul care a redus numarul directorilor generali cu 20 si am redus cheltuielile de personal cu 133 de milioane de lei. Intr-un an de pandemie, am reusit sa fac reforma acolo, in ministerul meu. Reforma incepe cu propriul minister, aproape de tine”, a transmis el.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: