USRPLUS, plangere penala la adresa lui Robert Negoita in cazul mortii celor doi muncitori. Negoita a ignorat avertismentele sustinand ca „nu ma sperie niste amenzi”

politica

Sase alesi USR PLUS au depus, marti, o plangere penala la DNA impotriva Primariei Sectorului 3 si edilului Robert Negoita, pentru abuz in serviciu, in cazul decesului celor doi muncitori pe santierul nelegal deschis langa Ministerul Culturii.

Plangerea este depusa de consilierii generali Ana Ciceala si Nicorel Nicorescu, consilierii locali Alexandru Sava si Eugen Matei, din cadrul CL Sector 3, Teodora Stoian, consiliera ministrului Justitiei, si europarlamentarul Vlad Gheorghe, arata un comunicat de presa al USR PLUS.

Alesii USR PLUS arata ca lucrarile desfasurate pe santierul de langa Ministerul Culturii, din dispozitia lui Robert Negoita, urmareau modificarea accesului auto spre demisolul cladirii Ministerului Culturii, pentru ca in final sa obtina spatiu pentru amenajarea „catorva terase”.

Totodata, consilierii generali si locali, precum si europarlamentarul Vlad Gheorghe, le mai cer procurorilor anticoruptie sa cerceteze si implicarea celor doua firme subordonate Consiliului Local al Sectorului 3, Algoritm Rezidential SRL si Algoritm Constructii S3, precum si a functionarilor din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public (DADP) a Sectorului 3, care au actionat la ordinul verbal al primarului Negoita. Astfel, lucrarile au fost efectuate cu utilaje si muncitori de la cele doua firme subordonate CL Sector 3, iar de asfaltare si punerea bordurilor a fost responsabila DADP.

In plangerea penala, alesii USR PLUS arata urmatoarele:

Lucrarile de pe santier au fost efectuate de societatea Algoritm Rezidential SRL fara autorizatie de construire, fara ca Sectorul 3 sa aiba vreun drept asupra terenului si fara sa fie comunicata data inceperii lucrarilor si fara sa fie luate masurile de siguranta necesare pentru evitarea accidentelor.

„Primarul Robert Negoita stia despre aceste lucrari, desfasurandu-se din dispozitia lui, edilul Sectorului 3 deplasandu-se pe teren de mai multe ori. In discutiile cu consilierii Eugen Matei si Alexandru Sava a admis ca stie ca nu are drept sa faca lucrari pe teren, fara sa informeze proprietarul si fara sa ii ceara acordul, dar s-a justificat sustinand ca el vrea sa fie o zona frumoasa si ca ar dura prea mult ca sa obtina avize. Masurile dispuse de Robert Negoita au condus la lucrari nelegale ale Algoritm Rezidential SRL, lucrari care vor fi finantate din banii contribuabililor. Din presa locala a rezultat ca primarul Negoita urmarea modificarea accesului auto spre demisolul Bibliotecii Nationale, pentru ca in final sa amenajeze terase pe terenul unde s-au desfasurat lucrari de santier, dar pentru astfel de lucrari era obligatorie obtinerea prealabila a unei autorizatii”, mai indica sursa citata de news.ro.

Sursa amintita mai spune ca Robert Negoita le-a comunicat consilierilor USR PLUS ca vrea sa valorifice materialele extrase de pe teren, precum fier, beton, pamant, in colaborare cu terti.

Confruntat de consilierii locali si generali aflati pe teren, edilul Sectorului 3 le-a precizat de mai multe ori ca este constient de ceea ce face si nu il sperie niste amenzi, in loc sa faca demersuri pentru a pune in legalitate santierul.

Consilierii generali si locali le-au transmis procurorilor imagini surprinse pe santierul nelegal, inregistrari video, inclusiv cu raspunsurile lui Robert Negoita la intrebarile alesilor locali de pe teren, solicitarile facute de consilierii USR PLUS si PNL catre Primaria Sectorului 3 si raspunsul primit de acestia.

USR PLUS mai reaminteste ca Ana Ciceala si Nicorel Nicorescu, consilieri generali, consilierii locali Eugen Matei si Alexandru Sava, si Teodora Stoian au transmis, la inceputul lunii august, o plangere si procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3, cu imagini si inregistrari de pe santierul deschis in zona Esplanada. Ei s-au pus la dispozitia procurorilor pentru a fi audiati ca martori in dosarul mortii celor doi muncitori si i-au cerut demisia lui Robert Negoita.

La inceputul lunii iulie, alesii USR PLUS au atras atentia asupra lucrarilor nelegale efectuate la ordinul verbal al lui Robert Negoita si au cerut explicatii si oprirea santierelor.

Mai mult despre:

Comentarii: