Uzbekistanul il convoaca pe ambasadorul rus dupa ce propagandistul putinist Zahar Prilepin a sugerat anexarea „teritoriilor de unde vin migrantii in Rusia” – VIDEO

externe

Zahar Prilepin, anexare, Uzbekistan, migranti, Rusia

Ministerul de Externe al Uzbekistanului l-a convocat pe ambasadorul rus in Uzbekistan, Oleg Malginov, dupa ce propagandistul rus Zahar Prilepin a declarat ca Rusia ar trebui sa „anexeze” Uzbekistanul, informeaza serviciul de presa al ministerului.

Ministerul a declarat ca astfel de declaratii „necugetate” „poarta un caracter provocator cu buna stiinta si pot avea un impact negativ asupra relatiilor istorice de prietenie” dintre cele doua tari.

Potrivit site-ului independent Meduza, ambasadorul Rusiei a declarat ca „declaratiile lui Prilepin nu au nimic, nici pe departe, in comun cu pozitia oficiala a conducerii ruse”.

Prilepin a facut comentariile in timp ce discuta problemele cu migrantii, spunand ca acestea ar putea fi rezolvate prin anexarea de noi teritorii:

„De fapt, eu inca sustin sincer ca aceste teritorii, de unde vin lucratorii migranti la noi, ar trebui pur si simplu anexate si sa ii invatam acolo limba rusa. Nu sa ii invatam aici, ci acolo, in Uzbekistan.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: