„Va cer sa il dati afara din Parlament, este condamnat penal”. PSD refuza sa excluda un infractor de la votul din Camera Deputatilor

politica

Liderul deputatilor PMP Eugen Tomac a cerut, in plenul reunit de miercuri, ca deputatul PSD Octavian Goga, fost membru al PMP, sa fie dat afara din sala, motivand ca acesta e condamnat penal si nu are dreptul sa voteze. Cererea lui Tomac nu a fost supusa la vot.

Tomac a cerut ca un deputat PSD, condamnat penal, sa fie scos din plen. Solicitarea, nesupusa la vot
„Avand in vedere ca in sala se afla un condamnat penal cu drepturile civile interzise si este deputat in grupul PSD va rog sa luati masuri ca domnul deputat Goga sa paraseasca sala. Nu are dreptul sa voteze. Va rog sa luati act”, a declarat, miercuri, Eugen Tomac, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului unde este dezbatut bugetul pentru 2019.

Dupa ce solicitarea i-a fost refuzata, liderul PMP a reiterat propunerea, sustinand ca Octavian Goga nu are dreptul sa voteze.

„Va rog sa dispuneti ca domnul Octavian Goga, condamnat, sa paraseasca sala pentru ca are drepturile civile interzise si nu mai are dreptul sa voteze. Va cer sa il dati afara pentru ca e Parlamentul Romaniei”, a explicat Tomac, citat de Mediafax.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache, cel care prezideaza sedinta plenului reunit, nu a supus la vot solicitarea, adaugand ca „declaratiile politice au fost dimineata”.

Din iunie 2017, deputatul de Covasna Octavian Goga activeaza in grupul al PSD, cu toate ca acesta a fost ales parlamentar pe listele PMP, in anul 2016.

Pe 24 septembrie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis condamnarea definitiva a deputatul Octavian Goga la 2 ani si 4 luni de inchisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi, pentru infractiunile de conducere fara permis si sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: