„Va dau lectii pentru ca ati nenorocit tara”. Cum i-a pus la punct Florin Roman pe parlamentarii PSD la audierea lui Ion Stefan

politica

Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, a avut un dialog aprins cu reprezentantii PSD, marti, in timpul audierii ministrului propus la Dezvoltare, Ion Stefan. Pesedistii s-au enervat in momentul in care Stefan a prezentat imagini cu modul dezastruos in care primarii PSD au realizat proiecte din bani publici prin PNDL si FDI. Roman a sa rit sa ii ia apararea lui Stefan.

„Asta e maidan, aici”, a izbucnit un parlamentar la un moment dat.

Iata un fragment din dialogurile purtate de parlamentari:

Florin Roman: Ascultand ce a spus domnul deputat Suciu, am avut senzatia ca suntem intr-o ancheta penala. Domnule Suciu, eu v-am ascultat, dar daca doriti sa facem dialog, facem, ca duc si la treaba asta. Pentru mine, ar fi fost elegant din partea dvs. si cred ca nu va face cinste sa cautati pe ascuns lucruri. Nu asta face un ministru. El isi prezinta argumentele, nu trebuie sa umble in hartiile altcuiva pentru a ataca un ministru.

Daniel Suciu (PSD): Veniti la mine cu lectii de eleganta?

Florin Roman (PNL): Va rog sa nu tipati.

Daniel Suciu (PSD): Dle presedinte, nu eu sunt audiat, eu am pus niste intrebari. Dle Roman, nu ma mai imbroboditi. Sa raspunda domnul ministru, nu dumneavoastra. Vreti sa fiti ministru, sa-i luati locul.

Florin Roman (PNL): Domnule Suciu, sunteti un politruc care nu isi poate depasi conditia. Veniti cu acest stil de atac personal.

Ionel Floroiu (PSD): Dle Roman, sunteti purtatorul de cuvant al dlui ministru? Atata obraznicie nu am mai vazut. Va rog sa ne respectati.

Florin Roman (PNL): Va dau lectii, pentru ca ati nenorocit tara. E foarte bine ca sunteti nervosi, inseamna ca va doare.

Ion Calin (PSD): Noi suntem in sedinta aici, dle Roman. Nu in conferinta de presa.

Florin Roman (PNL): Va doare ca acest om va spune adevarul. Va rog sa o luati usor, sa nu va enervati, ca eu lucrez cu materialul clientului. Pretul unui bec a ajuns la 2.000 de euro in guvernarea dvs., PNL a trimis inspectia si a constatat nereguli

Ion Calin (PSD): Daca dl Roman nu inceteaza, suspendam sedinta.

Ministrul propus la Lucrari Publice, Dezvoltare si Administratie, Ion Stefan, a declarat marti, la audierile din comisiile parlamentare reunite, ca va fi continuat procesul de reorganizare prin reducerea functiilor politice cu 30%, de la 10 la 7 si a personalului de executie cu 25%, de la 1.020 la 765.

„Vom finaliza procesul de reorganizare a ministerului prin reducerea cu 30% a functiilor politice, de la 10, cate aveau celelalte guverne, la 7, vom reduce cu 30% functiile de conducere, de la 97 la 67 si cu 25% personalul de executie de la 1.020 la 765. Am gasit un minister in care numarul demnitarilor, secretarilor de stat, subsecretarilor de stat era atat de mare, ca angajatii ministerului nu mai stiau de la cine sa obtina semnaturi. (…) Intentionam sa organizam concursuri publice si transparente, inclusiv monitorizare cu camere de luat vederi, pentru ne asigura de eficienta, profesionalism in minister, eliminand sinecurile politice”, a declarat Ion Stefan, marti, la audierile din Parlament in comisiile de specialitate.

Ministrul a adaugat ca va fi continuat „procesul de transparentizare si digitalizare la nivelul tuturor institutiilor subordonate ministerului, ANL, ISC, ANFP”.

„Ministerul este campionul transparentei, MLPDA se afla pe primul loc in randul institutiilor care publica seturi de date deschise in portalul data.gov.ro, realizat si gestionat de Secretariatului General al Guvernului. Ministerul a publicat 377 de seturi de date deschise, in timp ce institutiile aflate in subordonare, coordonare sau sub autoritatea sa au publicat 174 de seturi de date deschise”, a afirmat Ion Stefan.

El a adaugat ca la nivelul MLPDA si CNI a fost introdus Registrul electronic, instrument prin care se poate urmari parcursul documentelor si stadiul implementarii acestora.

Ion Stefan a mentionat ca la in minister a fost implementata si semnatura electronica.

„Suntem primul minister din Romania care a reusit in decurs de 3 luni sa doteze fiecare functionar cu semnatura electronica calificata. Cand am venit in MLDPA am constatat ca in unul dintre cele mai mari ministere care gestioneaza cele mai multe programe documentele se plimbau cu caruciorul prin minister si cu sacose de rafie. (…) Suntem intr-un plin proces de tranzitie de la creionul chimic la semnatura electronica calificata”, a mai spus ministrul.

Mai mult despre: ,


Comentarii: