Va fi cutremur in TVR, se face comisie speciala de ancheta. Ies la iveala contractele cu Cristoiu, Buscu, Dinescu, Nistorescu: „Talk-show-uri transformate in acte zilnice de propaganda pro-PSD”

politica

Deputatul Alexandru Muraru (PNL Iasi) solicita constituirea unei comisii parlamentare speciale de ancheta pentru activitatea Societatii Romane de Televiziune si Societatii Romane de Radiodifuziune, considerand ca respingerea raportului de activitate „nu ar fi suficienta” pentru a afla „nivelul cenzurii, al propagandei pesediste si al deturnarii din banii publici din aceste institutii”.

„Situatia din ultimii ani din televiziunea si radioul public trebuie urgent investigata oficial. Ceea ce s-a intamplat la cele doua servicii publice de media in ultimii ani trebuie anchetat in detaliu, prin intermediul unei comisii de ancheta parlamentara infiintata in acest scop. Conform regulamentului Camerei Deputatilor acest lucru trebuie demarat de minim 50 de deputati din doua grupuri parlamentare. De aceea, voi propune de indata infiintarea acestei comisii. (…) Respingerea raportului de activitate nu ar fi suficienta, acest lucru ar insemna ca nu vom afla niciodata nivelul cenzurii, al propagandei pesediste si al deturnarii din banii publici din aceste institutii. Cele doua institutii de media publice au purtat cu nerusinare o campanie de sustinere a PSD in ultimii ani”, afirma Alexandru Muraru, vicepresedinte al Comisiei pentru invatamant, potrivit unui comunicat transmis, duminica.

Potrivit deputatului liberal, in Parlament trebuie devoalate „numeroasele derapaje, acte de cenzura, rafuieli interne, scandaluri publice financiare, stiri si actiuni sistematice croite pentru a proteja PSD si pentru a denatura activitatea partidelor de dreapta, talk-show-uri transformate in acte zilnice de propaganda pro-PSD si de instigare a populatiei pentru nerespectarea masurile de protectie impotriva Covid 19, suspiciuni numeroase de deturnari de fonduri, marginalizarea jurnalistilor credibili si incomozi, invitarea cu predilectie a comentatorilor politici refuzati de alte posturi de media pentru conduita lor precara, cunoscuti ca vajnici aparatori ai PSD”.

Muraru sustine ca „prin conducerilor SRTV si SRR si prin cei care coordonau stirile si principalele talk show-uri, dar si prin alti pioni transformati in ‘realizatori’ sau ‘producatori’, in ultimii ani, orice echilibru politic a fost deturnat in favoarea unui partid care a distrus statul de drept, a proiectat scoaterea Romaniei din UE, iar in ultimul an a sabotat combaterea pandemiei prin dinamitarea tuturor masurilor administrative si medicale”.

„Publicul trebuie sa afle realitatea din aceste institutii! Jurnalistii, angajatii si colaboratorii trebuie sa aiba posibilitatea de a se adresa oficial, nu pe la colturi, in vreme ce deputatii care vor compune comisia trebuie sa solicite documente si expertize oficiale asupra contractelor, platilor, intelegerilor incheiate de aceste doua institutii. Acest exercitiu de audiere publica din forul suprem al democratiei ar fi o dovada suplimentara ca noua coalitie guvernamentala este dispusa sa faca ordine in institutiile publice, sa demareze reforme si sa trimita pe cei vinovati in fata organelor de ancheta. Spre exemplu, exista jurnalisti dispusi sa depuna marturie cum, ani de zile, stirile favorabile despre PNL si presedintele Iohannis erau refuzate sau, prin diferite metode specifice de manipulare in audiovizual, facute sa cada in irelevanta”, a adaugat Muraru.

Deputatul PNL considera ca „ceea ce s-a intamplat la studiourile teritoriale, in evenimentele publice organizate sau refuzate (editorial si financiar) de SRR si SRTV, trebuie, de asemenea, investigat in detaliu”.

„Intalnirile cu conducerea cu CNA reprezinta o iluzie ca se va petrece ceva folositor pentru opinia publica, atat timp cat conducerea CNA a protejat mereu conducerea SRTV si SRR, dat fiind ca PSD este partidul care a impus cele trei conduceri”, mai sustine Alexandru Muraru.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: