Va fi demis ministrul Sanatatii? Reactie dura a USRPLUS la adresa lui Citu: „Fiecare pacient de azi din spital are legatura si cu premierul si esecul de a-i vaccina pe cei mai vulnerabili”

politica

Coordonatorul regional PLUS Nord Est, Liviu Iolu, are o reactie dura la adresa premierului Citu dupa ce acesta a sugerat, duninica seara, ca Vlad Voiculescu ar trebui sa demisioneze.

„Am o cifra. Doar 30% dintre batrani si bolnavi sunt vaccinati! Astept comitetul de vaccinare si pe domnul Citu sa o infime. Zice premierul Citu ca ‘asa cum fiecare elev are legatura cu Ministerul Educatiei, si fiecare pacient din Romania are legatura cu Ministerul Sanatatii’. Asa e, doar ca fiecare pacient de azi are legatura si cu premierul care coordoneaza comitetul de vaccinare militarizat pentru ca doar nu era sa se ocupe Ministerul Sanatatii de vaccinare cum se intampla peste tot. In Romania ‘s-a hotarat’ ca de vaccinare se ocupa armata, si am vazut si de ce, trebuiau bagati unii pe usa din spate.

Fiecare pacient de azi din spital are legatura si cu premierul si esecul de a-i vaccina pe cei mai vulnerabili, asa cu au facut pana acum toate statele responsabile.

Din decembrie 2020 pana azi sunt peste 3 luni in care s-au vaccinat doar 30% dintre cetatenii vulnerabili – batrani si cronici. Strategia de a trece la vaccinarea populatiei generale, a specialilor si a rudelor specialilor a omorat increderea in aceasta campanie de vaccinare si a esuat in a-i proteja pe oamenii batrani si pe cei bolnavi sa ajunga in spitale la terapie intensiva.

Premierul Catu a intrat prea repede intr-un exercitiu de PR cu artificii si zurgalai strigand un fel de ‘jos pandemia’ guvernamentala inainte de termen. A strigat ca scapam de restrictii si masti cand – si el o stie bine dar o zice la si altele – mai avem doar sase paturi libere la ATI si ambulante pline de bolnavi”, a scris Iolu pe Facebook.

Premierul Florin Citu a transmis, duminica seara, un mesaj pe Facebook prin care ii cere voalat lui Vlad Voiculescu sa demisioneze din functia de ministru al Sanatatii. Mihai Gadea a reactionat imediat, aplaudandu-l pe Citu: „In momentul in care ai o problema si niste golani din guvern batjocoresc o tara, ai de luat o decizie. Ma refer la o gasca de golani care au pus mana pe Ministerul Sanatatii”.

Architektur in Basel [Schweiz] | feat. Andreas Ruby – S AM Schweizerisches Architekturmuseum
„Este un lucru pe care l-am cerut de la toti ministrii: transparenta, coerenta, profesionalism. Asa cum fiecare contribuabil are legatura cu Ministerul Finantelor sau asa cum fiecare elev are legatura cu Ministerul Educatiei, si fiecare pacient din Romania are legatura cu Ministerul Sanatatii.

Referitor la situatia de la Spitalul Foisor: este vorba de onoare aici, sa vedem daca mai exista onoare in Romania”, a scris Citu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: