Va fi inlaturat Putin? Reactia sefului fortelor armate britanice: „Rusia este cea mai mare amenintare la adresa UK”

externe

Seful fortelor armate britanice, amiralul Tony Radakin, a respins duminica speculatiile potrivit carora presedintele rus Vladimir Putin ”nu este bine” sau ar putea fi asasinat, informeaza DPA, citata de Agerpres.

In timpul emisiunii Sunday Morning, de la postul de televiziune BBC One, amiralul Radakin a fost intrebat daca Putin ar putea fi ”inlaturat” sau daca in Rusia ar putea avea loc o schimbare de regim.

”Cred ca unele dintre aceste comentarii conform carora el nu este bine sau ca cineva va incerca sa il asasineze ori sa il inlature de la putere sunt mai degraba wishful thinking”, a raspuns inaltul oficial militar britanic.

El a spus ca viitorul prim-ministru britanic ar trebui sa stie ca Rusia este ”cea mai mare amenintare” pentru Regatul Unit.

Potrivit lui Tony Radakin, in actualul razboi din Ucraina 50.000 de soldati rusi au murit sau au fost raniti si aproape 1.700 de tancuri si alte 4.000 de vehicule blindate militare ruse au fost distruse.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militara neprovocata si nejustificata contra Ucrainei. Moscova afirma ca este vorba despre o ”operatiune militara speciala de denazificare” a tarii vecine si de protejare a comunitatii rusofone din estul Ucrainei.

Mai mult despre:

Comentarii: