Va fi isterie la Antena 3 si RTV. Anuntul lui Iohannis privind prezenta sotiei sale la Parchet si dosarele „penale”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca sotia sa, Carmen Iohannis, nu se va prezenta joi la Parchetul General, unde a fost citata, deoarece se vor afla in vizita de stat la Londra.

„Nu va merge pentru ca ne vom afla in vizita de stat in Londra”, a raspuns presedintele, fiind intrebat de reporterul Antena 3 daca va merge Carmen Iohannis la PG. Antena 3 difuzeaza insistent, de o saptamana, informatia ca sotia presedintelui trebuie sa se prezinte in fata procurorilor.

Carmen Iohannis a fost citata pentru a se prezenta joi, 15 noiembrie, la Parchetul General, in dosarul deschis ca urmare a plangerii depuse de Lumea Justitiei (luju.ro) referitor la casele familiei din Sibiu.

Presedintele Klaus Iohannis a mai declarat marti, referitor la dosarele care l-au vizat in trecut, ca acestea au fost inchise pentru ca nu exista fapta, nu pentru ca l-ar fi cunoscut pe vreun procuror Lazar, spunand ca Liviu Dragnea nici macar nu este original cu dezvaluirile.

„Eu nu am avut niciun dosar. Toate s-au clasat. Am vazut ca acest harnic Dragnea cu valizele lui. Nici nu e orginal, el aduna articole pe care altii si dvs le-ati scris in timpul celor cinci campanii. Aceste clasari s-au facut nu pentru ca ma cunosc cu Lazar 1, doi sau altcineva, ci s-au clasat pentru ca au fost fapte. Eu stiu ce am facut la primarie, la presedintie. Eu nu am comis niciodata nicio fapta penala, lucru care este la fel de adevarat si pentru sotia mea Carmen”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Declaratiile vin ca urmare a faptului ca liderul PSD Liviu Dragnea a venit public in doua randuri cu valize ce contin informatii despre acuzatiile la adresa lui Klaus Iohannis.

Totodata, este pentru prima data cand seful statului face referire la rezolutia de clasare ce il viza si care exista in dosarul de candidatura a lui Augustin Lazar, procuror general, dar era semnata de procurorul Cristian Lazar.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: