„Va fi mai devastator decat orice razboi NUCLEAR, iar ISIS poate castiga”. Avertismentul unui EXPERT in securitate cibernetica

life

Controversatul expert in securitate cibernetica, John McAfee, crede ca al treilea Razboi Mondial se va purta online si gruparea religioasa extremista Stat Islamic ar putea invinge Vestul.

La cateva zile dupa ce miliardarul industriei tehnologice, Elon Musk, a avertizat ca al treilea Razboi Mondial ar putea izbucni in orice moment, expertul in securitate cibernetica John McAfee afirma ca Stat Islamic ar putea castiga. McAfee, creatorul programului antivirus omonim, a avertizat SUA, iar Vestul e pregatit doar pentru un razboi traditional, nu pentru unul online. El spune ca „arsenalul nostru de gloante, bombe, tancuri, avioane, nave, rachete si capabilitatile noastre nucleare” nu ne vor fi de ajutor in viitoarele conflicte globale.

Organizatia Anonymous a declarat recent razboi gruparii Stat Islamic.

„Nimeni nu poate prezice viitorul”, a scris McAfee intr-un articol din International Business Times. „Putem incerca sa ghicim sau, mai prudent, sa exploram diferitele posibilitati si scenarii. Iar pentru scenariul unui razboi cibernetic suntem ingrijorator de putin pregatiti, am putea spune chiar fara aparare. La ce bun tancuri, avioane si rachete daca nu poti gasi inamicul pentru a lupta cu el? Care sunt perspectivele noastre daca inamicul distruge in voie parti enorme din infrastructura, fara macar sa fi pasit pe pamantul nostru?”, a scris McAfee, citat de Express.

Aceste vesti vin la doar cateva saptamani de la declaratia unui oficial britanic ce a dezvaluit faptul ca militantii gruparii Stat Islamic au planuit sa ucida britanici prin intermediul unui atac cibernetic.

„ISIL deja folosesc internetul in scopuri propagandistice odioase; pentru radicalizare si chiar pentru planuire operationala”, a spus George Osborne. „Inca nu au reusit sa-l foloseasca pentru a omora oameni prin atacarea infrastructurii printr-un atac cibernetic. Dar stim ca vor asta si fac tot ce pot sa-l construiasca.”

McAfee, a carui avere este estimata la 66 de milioane de lire, este de acord cu punerea accentului pe razboiul cibernetic. El a explicat ca „in timp ce Stat Islamic imbratiseaza fatarnic stilul de viata medieval”, organizatia terorista „nu are nicio dificultate in a folosi canale de socializare necriptate, precum Twitter, pentru a comunica si a recruta noi membri. Daca nu putem sa ne aparam retelele, tot ce este conectat la ele poate fi atacat de hackeri. In lumea noastra moderna asta include retele de curent, baze nucleare, avioane, masini si intreaga noastra infrastructura financiara. Acestea vor fi armele razboiului cibernetic, indreptate impotriva noastra, intr-o pervertire a scopului lor initial. Traim intr-o masina a apocalipsei creata de noi insine.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: