Va fi Putin primul pe Marte? Rusii anunta ca lucreaza la o NAVA spatiala de 2 ori mai rapida decat cele ale NASA

life

Rusia a anuntat ca ar putea fi prima natiune care ajunge cu oameni pe Marte, dupa ce agentia spatiala rusa a informat ca lucreaza la o nava spatiala care ar putea ajunge pe Planeta Rosie in doar sase saptamani.

In prezent, SUA, Agentia Spatiala Europeana, China si Rusia sunt implicate intr-o noua cursa spatiala, la finalul careia se va desemna castigatorul in persoana acelui care va ajunge primul pe Marte, anunta Express.

In stadiul actual de cercetare, NASA spune ca ar putea trimite oameni pe Marte in aproximativ trei luni, cu ajutorul tehnologiei actuale care, insa, este in curs de dezvoltare. Rusia, cu o naveta spatiala potential super-rapida, sustine ca ar putea trimite oameni pe Marte in doar o luna si jumatate.

Agentia spatiala rusa, Roscosmos, a inceput proiectul in 2010, dar acum acesta a fost preluat de aripa nucleara, Rosatom.

Termenul limita al proiectului este 2018, asta insemnand ca astronautii rusi ar putea avea ocazia sa ajunga pe Marte pana la sfarsitul deceniului, daca totul decurge conform planului.

Serghei Kirienko, seful Rosatom, a spus: „O unitate de energie nucleara face posibil ca aceasta calatorie sa isi atinga destinatia intr-un interval mai scurt de timp, oferind capacitati de manevrare si de accelerare mult imbunatatite fata de sistemele actuale”.

„Motoarele de azi te pot duce pe Marte intr-un an si jumatate, fara posibilitatea de a te reintoarce de acolo”, a mai spus acesta. Este neclar inca daca aceste planuri sunt reale sau este doar un raspuns la anuntul SUA care a transmis ca NASA are planuri de a construi o naveta spatiala ultrasubtire, care ar putea transporta un robot pe Marte in doar trei zile cu ajutorul asa- numitei „propulsii fotonice”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: