„Va fi un proces pentru crime de razboi”. Prietenul lui Putin este anuntat de catre un inalt oficial occidental ce il asteapta

externe

Va veni o zi cand justitia internationala se va pronunta cu privire la Bashar al-Assad, care isi masacreaza poporul, a declarat joi dimineata ministrul de externe francez, Jean-Marc Ayrault, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Intr-un interviu pentru postul de televiziune CNEWS, seful diplomatiei franceze a declarat, evocand recentul atac chimic imputat regimului de la Damasc: ‘Aceste crime nu vor ramane nepedepsite. De altfel, exista anchete, comisii ale Natiunilor Unite (…). Va fi un proces ca pentru crime de razboi’.

Evocand eforturile angajate de ONU in vederea obtinerii in Consiliul de Securitate a unui vot in favoarea unei rezolutii care sa condamne acest atac, in care au murit 86 de oameni, dintre care 30 de copii, Ayrault a declarat: ‘Franta vrea sa obtina o rezolutie dupa ceea ce s-a intamplat’.

‘Este greu, pentru ca pana in prezent, de fiecare data cand am depus o rezolutie, a existat vetoul rus, uneori sustinut de un veto al Chinei. (…) Insa este necesar sa cooperam, pentru ca acest masacru trebuie sa inceteze’, a adaugat Jean-Marc Ayrault.

‘Trebuie obtinuta condamnarea armelor chimice si desfasurata o ancheta pentru a sti ce s-a intamplat cu adevarat, pentru a sti ce arme au fost utilizate, ce substante, si sa facem in asa fel incat aceasta sa inceteze’, a continuat ministrul francez.

Reunit miercuri in regim de urgenta, Consiliul de Securitate al ONU a respins vetoul asupra unei eventuale rezolutii de condamnare, termen in care Occidentul sa negocieze cu Rusia, care sustine Damascul.

Acest text prezentat de Washington, Paris si Londra ar putea fi totusi votat inca de joi, potrivit unor diplomati din cadrul ONU.

Moscova a estimat ca fiind ‘inacceptabil’ proiectul de rezolutie ce condamna acest atac care a avut loc marti impotriva localitatii Khan Shaykhun din nord-vestul Siriei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: