Va mai amintiti de Narcis Neaga? Dat afara de Ciolos, el este adus acum inapoi in functie de PSD si Dragnea. Tel Drum a prosperat pe vremea lui Neaga

news

Surse guvernamentale, citate de g4media.ro, anunta ca Narcis Neaga va fi din nou numit ca sef al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Neaga a mai condus compania detinuta de Ministerul Transporturilor in in perioada 2012-2015.

Narcis Neaga a si fost numit membru in Consiliul de Administratie al CNAIR pe 1 martie, dupa ce procurorii DNA au clasat dosarul in care fostul sef CNAIR fusese cercetat pentru abuz in serviciu referitor la un contract privind autostrada Sibiu – Orastie. DNA a aratat ca faptele de care era acuzat Neaga nu sunt prevazute in legea penala.

Asociatia Pro Infrastructura, care monitorizeaza marile proiecte rutiere, a caracterizat mandatul de sef CNAIR al lui Narcis Neaga drept “cea mai nociva perioada pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din Romania din ultimii ani”.

Asociatia Pro Infrastructura afirma ca in perioada mandatului lui Neaga deschiderea circulatiei pe lotul 3 al Autostrazii A1 Orastie-Sibiu s-a facut prin musamalizarea sutelor de defecte tehnice, fapt care a dus la vestita demolare pe 200 de metri (la „groapa”) si inchiderea circulatiei pentru un an, timp in care au murit mai bine de 10 persoane pe drumul national paralel (DN1).

Tot in timpul mandatului lui Neaga la conducerea CNAIR, lansarea licitatiilor pentru loturile 2, 3 si 4 ale Autostrazii A1 Lugoj-Deva s-a facut fara a avea acordul de mediu revizuit, fapt care a creat problema tunelurilor de pe lotul 2 (blocaj inca nerezolvat) si, in plus, s-au lansat aproximativ 20 de licitatii pentru pregatirea unor proiecte de autostrazi si drumuri expres, anulate in marea lor majoritate, afirma Asociatia Pro Infrastructura. Narcis Neaga a fost director general al CNAIR in perioada 2012-2015.

Narcis Neaga a fost demis de la conducerea CNAIR in decembrie 2015, ca urmare a unei inspectii a Corpului de control al Ministerului Transporturilor cu privire la unele nereguli depistate in constructia autostrazii Sibiu-Orastie.

Tel Drum, societate pe care procurorii DNA o ancheteaza cu suspiciunea ca ar fi detinuta de fapt de Liviu Dragnea, a avut mai mult contracte cu CNAIR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: