„Va meritati soarta, pufosilor”. Creste numarul de infectari, se amplifica teoriile conspiratiei. Palada iese la atac

politica

Cresterea abrupta a numarului de imbolnaviri si de decese devine din nou un teren prielnic pentru propagandistii PSD pentru a amplifica teoriile conspiratiei. Mirel Palada, invitat de casa al postului Romania TV, se grabeste sa-i incite pe romani impotriva Guvernului.

Palada, care in noaptea alegerilor locale a prezentat un sondaj exit-poll departe de realitate, conform caruia Firea avea 44%, sustine ca restrictiile erau pregatite dinainte de alegeri.

„V-am spus ca o sa ne inchida imediat dupa alegeri. N-ati vrut sa credeti. Ati zis, probabil, ca e Palada nebun la cap. Ca si la sondaje. V-a fost mai la indemina sa-l credeti pe Pieleanu.

Credeti in continuare, pufosilor. Va meritati soarta. Si beti incet, ca-i rece…”, a scris Palada pe Facebook.

Marius Pieleanu a fost atacat violent de Gabriela Firea, imediat dupa alegeri, sustinand ca acesta a fost parte dintr-un „plan odios” care viza a fraudarea alegerilor. Pieleanu, care avea contract cu PSD, a prezentat un sondaj exit-poll in care diferenta dintre Nicusor Dan si Firea a fost de aproximativ 9%.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anuntat marti ca in cadrul sedintei Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta s-a decis ca, incepand de miercuri, restaurantele vor putea servi produse in interiorul cladirilor doar pentru persoanele care beneficiaza si de cazare in hotelurile sau pensiunile aferente.

De asemenea, va fi interzisa activitatea salilor de spectacole si concerte, inclusiv a teatrelor si cinematografelor.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice in unitatile de tip restaurante si cafenele, in interiorul cladirilor, nu este permisa in Municipiul Bucuresti. Se face o exceptie pentru unitatile de cazare – hotel, pensiune, alte asemenea – unde este permisa servirea in interior, dar numai pentru cei care sunt cazati in respectivele unitati de cazare. O alta precizare se refera la activitatea salilor de spectacole, concerte si alte asemenea. Este interzisa. In momentul in care rata de incidenta va reveni sub 1,5 la mie, vor fi reluate. Ne vom reintruni si vor fi reluate aceste activitati”, a afirmat prefectul Capitalei.

Gheorghe Cojanu a mentionat ca angajatii afectati de restrangerea activitatii operatorilor economici si a unitatilor cultural-artistice vor beneficia de masurile de sprijin potrivit O.U.G. nr. 120/2020. El a adaugat ca reluarea activitatilor restrictionate se va dispune prin hotarare a Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, in conditiile in care rata de incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile va fi mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori.

„In momentul in care rata de incidenta scade sub 1,5 la mie – iar aceasta rata de incidenta ne este comunicata saptamanal – Comitetul pentru Situatii de Urgenta se va intruni deindata si va dispune reluarea tuturor activitatilor care au fost restrictionate pentru o perioada”, a precizat el.

Conform unui comunicat transmis de Institutia Prefectului Capitalei, deciziile au fost luate avand in vedere incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile, respectiv 1,86/1000 locuitori in municipiul Bucuresti.

Mai mult despre:

Comentarii: