Va renunta PNL la Marian Munteanu? Precizarile de ultima ora ale lui Vasile Blaga

politica

PNL nu va renunta la candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei, a declarat duminica Vasile Blaga, copresedintele liberalilor.

„Nu vad de ce ar trebui sa renuntam la aceasta candidatura pentru ca este criticata. Foarte bine! Sunt oameni care o critica. Noi suntem foarte atenti la toate criticile, cu mici observatii. Pe de o parte vedem ca este criticat de colegi din societatea civila (…), pe urma este acuzat de tot felul de lucruri fara dovezi. (…) Vezi, Doamne, ar schimba linia politica a partidului. Am vazut si aberatia asta in presa, ca si cum partidul asta este de ieri, nu de 140 de ani si un om, oricare ar fi el, ar putea schimba linia partidului. Ca si cand partidul asta nu ar avea peste 1.000 de oameni numai in Consiliul National de Coordonare. Copilarii de genul acesta. Asa e in viata!”, a spus Vasile Blaga, citat de Agerpres, intr-o conferinta de presa.

El a explicat ca liberalii nu si-au dorit sa ajunga in situatia de a face o alta nominalizare in locul lui Ludovic Orban.

„Nu ne-am dorit sub nicio forma sa fim intr-o astfel de situatie. Multumim domnului Orban ca nu a tergiversat deloc si a rezolvat problema imediat pentru a nu afecta imaginea partidului. Tot asa si noi, in 30 de ore, am rezolvat problema asa cum a decis in structura lui PNL. A fost o decizie colectiva. Ca mai sunt si oameni suparati, asa e in viata! Noi, pana la urma, puteam avea un candidat si din interiorul partidului, dar decizia a fost sa ne orientam spre societatea civila. Acum, ca nu este cel pe care si-l doresc unii, asa e situatia!”, a adaugat Vasile Blaga.

Intrebat de ce PNL a preferat societatea civila in locul unui om din interiorul PNL, el a precizat: „Am fost obligati, nevoiti de viata, sa luam o decizie dupa cazul Colectiv. Foarte multi se asteptau atunci sa preluam guvernarea. Atunci am spus: ‘Dom’le trebuie sa vedem ce vrea lumea’. Atunci noi am spus ca nu putem sa urcam pe catarg sa venim la guvernare. Am incercat, democratic, prin motiuni de cenzura. Au dovedit ceilalti ca au majoritate in Parlament. Am spus ca nu vom interveni politic. Tot asa, am ajuns la concluzia ca este bine sa venim in intampinarea societatii civile. Daca asta este in majoritate dorinta electoratului bucurestean, asta am facut”.

La randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu a infirmat zvonurile conform carora Ciprian Ciucu ar fi fost o alta optiune a liberalilor pentru Primaria Capitalei.

„Nici macar o secunda nu a existat vreo propunere facuta domnului Ciucu sa candideze din partea PNL. Asa cum domnul Blaga a spus ca au existat discutii la nivelul conducerii restranse a partidului, in acea zi nu foarte fericita pentru PNL, au existat discutii in vederea desemnarii candidatului. Pe de o parte s-au luat in calcul posibile candidaturi din interior. Au fost discutii, tatonari, pentru a vedea cine isi doreste acest lucru. Asta nu insemna ca orice accept trebuia validat. La fel si in afara, la societatea civila, nu neaparat numele lui Marian Munteanu. (…) Conducerea partidului nu a propus nici lui Nicusor Dan, nici domnului Ciucu vreo candidatura”, a sustinut Alina Gorghiu.

Cei doi copresedinti ai PNL, alaturi de prim-vicepresedintele partidului Theodor Stolojan, s-au aflat la Iasi pentru a lua parte la lansarea a aproximativ 1.000 de candidati la alegerile locale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: