politica

„Va spun ca m-am intors”. Fost lider PNL, acuzat de DNA de luare de mita, anunta ca dosarul i-a fost clasat

Avocatul Ciprian Dobre, fost presedinte al Consiliului Judetean Mures in perioada 2012-2016, a anuntat, luni, ca dupa mai bine de patru ani, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a clasat dosarul in care era urmarit penal pentru luare de mita, spalare de bani si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte despre care se spunea ca ar fi fost comise pe vremea cand a fost prefect al judetului.

„De patru ani si sase luni nu am mai dat nicio declaratie de presa in cadrul PNL (din 20 aprilie 2016). Acum vorbesc din postura unui om asupra caruia nu mai planeaza nicio suspiciune. Imi amintesc ca atunci cand am stat, in 21 aprilie 2016, cele douasprezece minute la DNA si mi s-a adus la cunostinta calitatea de suspect pentru mai multe fapte am declarat atunci in fata dumneavoastra si in fata cetatenilor ca nu voi face nici o declaratie publica pana nu se risipeste orice fel de indoiala la adresa persoanei mele, fiind in acea vreme o persoana publica. Fac astazi, dupa patru ani si jumatate, aceasta declaratie. A fost un exercitiu interesant pentru mine si cred ca trebuie sa fim pregatiti atunci cand intram in politica si pentru acest exercitiu de a face pasul in spate sau de a face pasul lateral (…) Avem o ordonanta de clasare din 18 august anul curent, prin care intreg dosarul este clasat, in care se motiveaza ca faptele nu exista”, a declarat Ciprian Dobre, fostul lider al PNL Mures, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Politicianul, care a fost lider al PNL Mures si deputat PNL in perioada 2008-2012, a anuntat ca data fiind ordonanta de clasare, a revenit in viata publica sub semnul Partidului National Liberal si ca va sustine candidatii formatiunii.

„Fac aceasta declaratie in fata dumneavoastra sa va spun ca m-am intors. M-am intors si vom incerca in Partidul National Liberal filiala Mures sa obtinem cel mai mare scor pe care PNL l-a avut vreodata in judetul Mures la alegerile locale. Va fi un scor istoric. In primul rand trebuie sa unim cele doua linii ale frontului sa nu existe linia frontului la Primaria Targu Mures si linia frontului la Consiliul Judetean. Va trebui sa unificam cele doua linii ale frontului si sa facem o singura linie a frontului. Adversarul numarul 1 in judetul Mures, asa cum a fost intotdeauna, este UDMR, iar adversarul secundar este PSD. Cred ca PNL are cea mai buna echipa si are premisele perfecte pentru a scoate un scor istoric la aceste alegeri locale. De asemenea, vom avea o singura echipa si cu o singura echipa vom aborda campania electorala, nu cu doua, nu cu trei, nu pe posturi se candideaza, PNL este unul singur. Toate eforturile vor fi unite si conjugate, iar toate aceste lucruri, subliniez inca o data, sub un singur semn al Partidului National Liberal”, a afirmat Dobre.

In luna aprilie 2016, inainte de campania electorala, procurorii DNA au anuntat oficial ca presedintele de atunci al Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, este urmarit penal pentru luare de mita, spalare de bani si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, fapte savarsite pe vremea cand era prefect al judetului.

Potrivit comunicatului DNA transmis la acea vreme, lui Dobre i se imputa faptul ca, in perioada 30 noiembrie 2006 – 27 septembrie 2007, Consiliul Local Targu Mures a emis cinci hotarari care vizau, in esenta, concesiuni de terenuri, aprobarea pretului de achizitie a unui teren situat in municipiu, aprobarea unui studiu de fezabilitate, „toate fiind aprobate pentru a sprijini interesele unui om de afaceri”.

DNA sustinea ca, in acelasi context, la 23 aprilie 2008, Ciprian Dobre, in calitate de prefect al judetului, care avea obligatia de a verifica si, dupa caz, de a ataca hotararile Consiliului Local neconforme prevederilor legale, ar fi primit de la omul de afaceri respectiv suma de 120.000 lei, intr-un cont personal deschis in mod expres pentru astfel de „incasari”.

Anchetatorii au mai aratat ca, incepand cu 2008, Ciprian Dobre, in calitate de prefect si presedinte al organizatiei judetene a unei formatiuni politice, si-ar fi folosit influenta si autoritatea conferite de functiile publice si politice detinute in vederea obtinerii de sume de bani pentru a fi folosite atat in interes personal, cat si in vederea finantarii campaniilor electorale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

9 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

6 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

6 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

6 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

7 ore ago