„Va spun ca vom avea alegeri anticipate”. Boicotul PSD-ALDE nu are sorti de izbanda

politica

Liderul deputatilor liberali, Florin Roman, s-a aratat convins, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta in Alba Iulia, ca vor fi alegeri anticipate, acestea urmand sa fie organizate in prima parte a verii.

„Va spun ca vom avea alegeri anticipate”, le-a transmis jurnalistilor Florin Roman, citat de Agerpres.

Intrebat cand anume, el a explicat ca nu poate raspunde exact, deoarece sunt „niste termene constitutionale care curg”.

„Nu stiu daca PSD boicoteaza o data sau de doua ori investirea Guvernului, pentru ca, toate lucrurile astea, conform legii, curg pe un calendar. Deci, daca pana in 15 martie, vom avea prima cadere a Guvernului, pana in aprilie, la jumatatea lunii, a doua cadere, probabil, a Guvernului, sigur ca putem discuta de alegeri anticipate in prima parte a verii acestui an”, a declarat liderul Grupului PNL din Camera Deputatilor.

Roman a mai spus ca „e nevoie ca de aer” de alegeri anticipate.

El a adaugat ca PNL militeaza in continuare pentru organizarea alegerilor anticipate, care sunt vazute ca singura solutie viabila avute la dispozitie pentru „a pune capat majoritatii PSD, una extrem de toxica” in Parlamentul Romaniei.

„E foarte clar pentru noi ca aceasta majoritate toxica, nascuta din pixul lui Liviu Dragnea, actioneaza pe principiul legendei mesterului Manole, adica tot ce construim ziua, prin guvern, prin ordonante care ajuta populatia, sunt daramate noaptea de catre majoritatea toxica din Parlament. Va trebui sa scapam de acest element toxic numit PSD, de aceasta majoritate toxica, care are un singur interes: ei stiu ca pierd alegerile, indiferent ca sunt la termen sau ca sunt anticipate. (…). Practic, sunt dispusi ‘sa dea foc’ Romaniei, in speranta ca vor mai recupera din ceea ce au pierdut din punct de vedere electoral. Am auzit foarte multi pesedisti care spun ‘suntem pregatiti sa stam patru ani in opozitie, dar, pana intram in opozitie, avem cateva luni in care mai putem pune ‘dinamita’ si ‘bomba’ peste tot, in toate locurile in care se poate face acest lucru. si sa va lasam o mostenire pe care nu o veti putea gestiona'”, a sustinut Roman.

El a mai aratat ca, la intalnirea avuta recent de lideri ai PNL cu presedintele Klaus Iohannis, l-a informat pe acesta, in calitate de lider de grup, despre situatia din Camera Deputatilor. „Am prezentat mai multe variante de calendar pentru ceea ce inseamna alegeri anticipate sau la termen”, a mai spus Florin Roman.

Mai mult despre:

Comentarii: