„Va veni o vreme”. Fostul sef al SRI baga spaima in Dragnea, anunta ca in curand va incepe sa vorbeasca

news

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, spune ca exista o campanie de stiri false impotriva sa si afirmatii conform carora ar coordona anumite miscari politice si pe care le respinge, insa, categoric. El a spus ca nu a reactionat pana acum la toate aceste acuzatii, pentru ca nu avea de ce sa faca asta, in calitatea sa de ambasador, insa la un moment dat va raspunde la ele, chiar daca unora nu le va face placere acest lucru.

Intrebat, intr-un interviu acordat Digi24, de ce numele sau este atat de des amintit in declaratiile din spatiul public, George Maior a spus ca poate este considerat „interesant” pentru ca exista o anumita perceptie ca ar putea coordona de la Washington anumite miscari politice. Maior a spus ca in ultima vreme exista o campanie de stiri false impotriva sa.

„Poate sunt un pic mai interesant, poate exista o anumita perceptie ca as putea sa coordonez de la Washington noi miscari politice, sa influentez anumite tendinte politice. Sunt lucruri false. Este o campanie recurenta de stiri false, analize fragmentate care vor sa proiecteze o anumita imagine”, a declarat George Maior la Digi24, citat de news.ro.

El a spus ca respinge toate aceste acuzatii, insa nu a reactionat pana acum la ele pentru ca nu avea de ce sa faca acest lucru in calitatea sa de ambasador al Romaniei in SUA. Maior a adaugat ca va veni o vreme in care va raspunde tuturor acuzatiilor, chiar daca unora nu le va face placere.

„Va veni o vreme, si nu cred ca o sa le faca placere unora, cand voi putea reactiona mai mult. Ca sa se linisteasca, nu am nicio intentie politica, nu fac actiuni subterane, supraterane, sub text, de tip politic, media etc. Eu imi vad de treaba”, a explicat Maior.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, sambata seara, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca i-a solicitat premierului Viorica Dancila sa ii ceara ministrului de Externe, Teodor Melescanu, sa inceapa demersurile pentru rechemarea de la post a ambasadorului Romaniei in SUA, George Maior.

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, fost director al SRI, a afirmat, luni, referitor la scrisoarea transmisa autoritatilor de la Bucuresti de avocatul presedintelui presedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, catre oficialii romani, in care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, ca acesta este un personaj „spumos si combativ”, el reprezentand “expresia unui lobby initiat de anumite forte” care vor sa apere persoane din Romania cu probleme penale.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis luni ca pozitia exprimata de ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior nu a fost aprobata la nivelul Centralei MAE sau de Guvern, iar un ambasador al Romaniei ar trebui sa fie preocupat „sa reprezinte intotdeauna interesele statului roman in statul in care este acreditat”. In acest context, Ministerul preciza ca il va chema pentru explicatii pe George Maior.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: