„‘Vaduva neagra’ ii controla poseta lui Dancila”. S-a enervat Vasile Dincu, dezvaluiri din culisele murdare ale PSD

analize

Enervat de atacurile Ancai Alexandrescu, Vasile Dincu are i replica foarte taioasa, in care o numeste pe aceasta „vaduva neagra” si „devoratoarea de presedinti”. Anca Alexandrescu a lucrat in calitate de consiliera pentru Liviu Dragnea si Viorica Dancila, fiind data afara de fostul premier PSD dupa ce Dragnea a intrat la puscarie.

”In aceste zile am aflat cat sunt de important in politica. Zice ‘vaduva neagra’ din PSD sau ‘devoratoarea de presedinti’, cum ii mai spuneau cei din Kiseleff, ca s-a blocat un Congres important pentru mine. Ca ar fi un dezastru daca particip la Congres, desi eu eram plecat in strainatate si nu aveam cum sa fiu pe scena, sau ca ar fi un dezastru daca as fi Presedinte al Consiliului National, desi nici nu sunt membru de partid – plecat fiind, eu, de vreo 12 ani. Ma mir ca nu a scris ca ar trebui sa fiu dat afara, desi sunt afara de multa vreme. O firma noua de consultanta politica, probabil care se ocupa cu prabusirea PSD are destul de slabe resurse daca se lupta cu cineva care nu este in filmul luptei lor pentru putere.

Nu pierdeam timpul cu acest text daca nu citeam pe un site, care aproape imi este dedicat, un articol care incearca sa il convinga pe Marcel Ciolacu ca este gresit sa discute cu mine pentru ca am la activ 20 de ani de activitate in inginerie sociala, activitate prin care am determinat aproape de tot ce s-a intamplat in politica noastra. Magulitor! Nici in visele mele cele mai optimiste nu credeam ca cineva imi va face o asemenea reclama. Este si un adevar inteligent scris acolo: daca liderii PSD ar fi crezut in puterea storytellingului si ar fi gasit povestile ce trebuie spuse in fiecare moment politic, atunci nu ar fi pierdut alegerile. Din nefericire, liderii PSD au avut, aproape fara exceptie, strategi din SUA si Israel – era o obligatie probabil, dar si o moda, asa ca nu a contat decisiv vreun sfat de la acestia sau cel putin stiu asta despre sfaturile pe care le-am oferit eu, de-a lungul timpului. Cum toti liderii invocati de noua amazoana a comunicarii PSD sunt vii, mi-ar placea daca ar spune ei cat de gresite au fost sfaturile mele, atatea cate au fost. Eu detin in arhiva mea toate notele, strategiile, punctajele, discursurile scrise in ultimii 20 de ani si le-as putea face publice.

Dar nu aceasta este ideea pe care vreau sa o afirm aici, nu fac polemica cu Anca Alexandrescu, ‘vaduva neagra’ a PSD. Uitasem ca exista, ultima data am vazut-o controland poseta doamnei Viorica Dancila, premier al Romaniei, control dupa care raporta daca are sau nu bani in poseta. Experienta mea indelunga prin zona PSD si memoria povestilor de alcov din cabinetele presedintilor ma pot ajuta sa deschid un lung serial despre activitatea complexa a celei care a generat randurile de fata si despre rolul acesteia in comunicarea mediatica si consilierea conducerii PSD, mai ales in realizarea blocajelor de comunicare si scurgerea de informatii. Dar nu merita deocamdata acest efort, ma multumesc sa ma las magulit de ultimul articol depe realitateadinpsd.net care ma elogiaza fara voie”,  a scris Vasile Dincu pe blogul sau.

Anca Alexandrescu a publicat zilele trecute, pe site-ul realitateadinpsd.ro, un text in care il ataca dur pe Vasile Dincu.

„Tarziu in noapte PSD a anuntat ca amana Congresul programat pentru 29 februarie din cauza aparitiei primului caz de Coronavirus in Romania. Multi s-au grabit sa aprecieze gestul ‘responsabil’ insa pe la colturi lideri din partid se intrebau ce s-a intamplat totusi de scrisoarea catre ei a venit in miez de noapte. Nu aparuse nimic in cursul zilei care sa justifice o precipitare a deciziei.

De fapt, ‘gestul responsabil’ de amanare are legatura cu grupul de la Cluj. Blestemul care pare sa urmareasca PSD la nesfarsit. E bine cunoscuta incercarea acesti grupari alaturi de cativa lideri de judet de a-l impune pe Vasile Dancu in conducerea partidului. Mai precis, presedinte al Consiliului National. Ieri insa acestia au mers mai departe si au incercat fortarea situatiei, cerand ca Vasile Dancu sa vorbeasca pe scena Congresului. Justificarea? Intelectualul de care PSD are nevoie pentru definirea identitatii doctrinare a partidului. O idee veche pe care a incercat-o si Adrian Nastase. Unde a ajuns…stie toata lumea. Si Liviu Dragnea a stat la aceeasi masa cu Vasile Dancu. Ba chiar l-a pus vicepremier si i-a ascultat cu sfintenie analizele si strategiile. Acum pare ca scenariul se repeta cu noua conducere interimara a partidului. Oare acest partid nu are puterea sa recunoasca ca reforma nesfarsita propusa inca din anii 2000 de catre Vasile Dancu nu urmareste decat dezintegrarea PSD-ului?”, a scris Alexandrescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: