Vaicareala generala. Baronii PSD nu mai au bani pentru asistatii social, acuza Guvernul: „Abuzuri groaznice”

politica

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni ca a fost in imposibilitate de a plati prestatiile sociale pentru ca banii nu au venit de la Guvern. Si baronul PSD de Maramures, Gabriel Zeta, s-a plans de „abuzuri groaznice” in legatura cu sumele primite de la Guvern.

„La sfarsitul anului trecut, am fost in imposibilitatea de a putea plati toate prestatiile sociale, toate sumele cu care noi ne-am angajat in fata populatiei. Spre exemplu, in ceea ce priveste DGASMB-ul, e vorba despre persoanele cu dizabilitati copii si adulti. Copiii primesc lunar de la Primaria Capitalei, prin DGASMB, 1.000 de lei, iar adultii 500 de lei. Am fost pur si simplu in imposibilitatea de a achita integral aceste plati. Pentru copii nu avem datorii, deci nu sunt restante, iar pentru adulti i-am rugat sa inteleaga faptul sa platim o parte in decembrie, o parte la inceputul lui ianuarie si final – la sfarsitul lui ianuarie, sperand ca din februarie sa putem sa revenim la sumele lunare”, a spus Firea, la iesirea de la intrevederea cu ministrul Mediului.

„Nu am platit, pentru ca nu am avut bani si banii nu au venit de la Guvern. Sa ne spuna domnul Orban de ce nu ne-a dat banii, plus acea intarziere care a avut loc la inceputul lui ianuarie”, a aratat Firea.

Ea a afirmat ca o taiere a bugetului din partea Guvernului inseamna restrictii in toate domeniile de activitate.

„Pur si simplu semnalul de alarma adresat presedintelui tarii, premierului, ministrului de Finante, tot ceea ce am spus la finalul anului trecut si la inceputul acestui an, am vorbit pur si simplu aproape degeaba, as putea spune chiar degeaba, pentru ca Guvernul nu a inteles faptul ca, daca taie bugetul Primariei Capitalei sau aloca unul mic, insuficient, sufera oamenii”, a mentionat edilul general.

Si seful CJ Maramures, Gabriel Zetea, a anuntat ca, „abia” saptamana trecuta, au fost transmise sumele catre Consiliile judetene si Primarii de catre administratiile finantelor judetene si se observa „niste abuzuri groaznice”.

„La Consiliul Judetean Maramures avem finantarea asigurata pentru asistenta sociala pentru doua luni, salarii si utilitati asigurate pentru doua luni, este un lucru extrem de grav, nu s-a mai intamplat niciodata sa avem finantarea taiata la nivelul judetului cu 30% si finantarea bugetului propriu al Consiliului Judetean cu 50% . (…) Asta incearca, de fapt, Guvernul PNL, in aceasta perioada, sa dea afara oameni cu mana primarilor, cu mana Consiliilor judetene? De aceea, cred ca discutam despre alegeri anticipate in aceasta perioada si nu despre lucrurile care incep sa ii doara pe romani”, a sustinut Gabriel Zetea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: