Val de reactii dupa interventia Departamentului de Stat al SUA: „Solicitarea imperativa a partenerilor strategici ai Romaniei este in interesul romanilor”

politica

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, afirma ca reactia Departamentului de Stat al SUA fata de propunerile de modificare a legilor Justitiei este fara precedent, aratand ca este important ca in Romania sa fie pastrat un sistem democratic, cu institutii independente puternice.

„Comunicatul prin care Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului Romaniei sa nu aprobe propunerile legislative de modificare a legilor Justitiei pentru ca afecteaza lupta anti-coruptie si independenta sistemului judiciar este fara precedent si grav”, a scris, luni seara, Danca pe Facebook.

El subliniaza ca independenta sistemului judiciar este absolut necesara pentru o Romanie normala cu institutii democratice puternice si stabile in care oamenii pot avea incredere.

„Solicitarea imperativa a partenerilor strategici ai Romaniei din alianta NATO este in interesul romanilor pentru ca PSD — ALDE sa renunte la tentativa lor de subordonare a Justitiei in scopuri personale. Este in interesul nostru si al partenerilor nostri sa construim si sa pastram in Romania un sistem democratic, cu institutii independente puternice, bazat pe respectarea legilor”, conchide Danca.

Amintim ca Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei ia in considerare o legislatie ce ar putea submina lupta impotriva coruptiei si slabi independenta sistemului judiciar in Romania”, se arata intr-o declaratie de presa intitulata „Romania – propuneri ce afecteaza independenta sistemului judiciar” si care apartine purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Aceasta legislatie, „propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani de a construi institutii judiciare puternice protejate de interferenta politica”, noteaza purtatorul de cuvant in aceasta declaratie publicata luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite „indeamna Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei”, adauga purtatorul de cuvant.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: