Val de ironii ale tehnocratilor la adresa lui Dragnea in scandalul „gaura”: „Hai, Dorele, curaj cu guvernarea! Aveti un program de indeplinit si numai tu il stii din scoarta in scoarta”

politica

Acuzatiile lui Liviu Dragnea, privind existenta unei „gauri de 10 miliarde” la bugetul tarii, au declansat un val de ironii din partea reprezentantilor fostului guvern. Acestia ii demonstreaza matematic liderului PSD ca nu stie ce vorbeste.

„Cu PSD si dl Dragnea suntem intr-un banc prost: nu e vorba de deficit, care a fost pastrat in limite normale si nici de venituri lipsa ci de cheltuieli nerealizate conform proiectiei lor bugetare din 2015”, a explicat Ionel Dancu, fost consilier la Ministerul Economiei.

„Vad agitatie mare la PSD ca au gasit o lipsa in gestiune de 10 miliarde lei. Dl Dragnea, care a reusit o performanta politica rara sa promita si cresterea salariilor si reducerea taxelor, a gasit si explicatia convenabila pentru nerealizarea acestora: dezastrul lasat de tehnocrati. Dl Dragnea face o confuzie sincera intre deficitul bugetar, care a crescut cu 2% din pib in ultima luna (asa cum se intampla in fiecare an) – dar care intr-un an electoral cu numeroase presiuni populiste a ramas sub 3% – si cheltuieli nerealizate conform prognozei bugetare construite in 2015 (ghiciti) de psd pt 2016!! Deci, cu PSD si dl Dragnea suntem intr-un banc prost: nu e vorba de deficit, care a fost pastrat in limite normale si nici de venituri lipsa ci de cheltuieli nerealizate conform proiectiei lor bugetare din 2015. Dar sa facem totusi o comisie de ancheta parlamentara sa vedem cata economie stiu PSD si dl Dragnea”, a subliniat Dancu.

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, este si mai critic fata de Dragnea.

„Dorel la guvernare: ii da cu virgula la promisiuni si la buget. Dragnea zbiera acum o luna ca guvernul tehnocrat ramine cu bani necheltuiti. Acum se agita ca i-a lasat gaura. In decembrie, in campanie, omul nostru era ninja cu deficitul, ramineau banii necheltuiti la buget: „In 2016 suntem in situatia in care 19 miliarde de lei din 38 de miliarde, pe care ii are la dispozitie guvernul, nu se cheltuie pe investitii. Miliarde de lei raman necheltuiti la guvern”.

Dorel in ianuarie, la guvernare. „Acum totul ne arata ca veniturile sunt mai mici. Asta e ilegal. Cine a mintit trebuie sa plateasca. Bugetul are o gaura de 10 miliarde de lei.”

Dorel nu stie ca linia la deficit se trage dupa finalul anului sau stie si acum face circ ca sa scoata camasa ca nu poate ce a promis in campanie? Hai, Dorele, curaj cu guvernarea! Aveti un program de indeplinit si numai tu il stii din scoarta in scoarta”, a scris Ghinea pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: