Valabil si pentru Romania. Presedintele Slovaciei: „Vorbim deschis despre spioni rusi activi in tarile noastre. Iar multi politicieni inchid ochii. Ne confruntam cu propaganda si activitati ce ne ataca societatile”

externe

Andrej Kiska, presedintele Slovaciei, a declarat, joi, ca statele Uniunii Europene ignora dovezile privind ingerintele Rusiei in afacerile interne ale tarilor din Blocul comunitar, precum si efectul destabilizator al politicilor care vor creste dependenta Europei de resursele de energie din Rusia.

”Vorbim deschis despre spioni rusi activi in tarile noastre. Iar multi politicieni, inclusiv din tara mea, inchid ochii. Ne confruntam cu propaganda si activitati ce ne ataca societatile si nu ii cautam pe cei aflati la originea lor”, a declarat Kiska, citat de site-ul agentiei de presa Reuters, scrie Mediafax.

Cu toate acestea, spre deosebire de majoritatea statelor membre UE, Slovacia nu a expulzat niciun diplomat rus in contextul atacului neurotoxic asupra unui fost spion rus Serghei Skripal din Marea Britanie.

Presedintele slovac a fost critic si la adresa proiectului Nord Stream 2, al carui obiectiv este transportarea gazului natural din Rusia spre Germania, ocolind Polonia, Ucraina si tarile baltice.

”Acest proiect are consecinte politice serioase si este un exemplu de interese economice pur egoiste in detrimentul stabilitatii si prosperitatii vecinatatii noastre imediate”, a avertizat Kiska.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: