Valcov este dupa gratii, Sova s-a autosuspendat din PSD

news

Ziua se incheie diferit pentru cei doi senatori PSD vizati de DNA. Darius Valcov a fost retinut pentru 24 de ore, in timp ce Dan Sova, ramas in libertate, a anuntat ca se autosuspenda din functiile detinute in PSD.

Fostul ministru de Finante Darius Valcov a fost retinut miercuri de procurorii DNA pentru 24 de ore, la cateva ore dupa ce senatorii au fost de acord cu solicitarea DNA in acest sens. De altfel, Valcov a spus ca isi va da demisia daca va fi aparat de Senat.

Protejat de senatori, Dan Sova a gasit cu cale sa se autosanctioneze singur.

„Am luat decizia de a ma autosuspenda din toate functiile detinute in cadrul Partidului Social Democrat. In urma evenimentelor din ultimele zile, am luat decizia de a ma autosuspenda din toate functiile detinute in cadrul Partidului Social Democrat. Dupa cum am afirmat si astazi in plenul Senatului Romaniei, imi sustin pe deplin nevinovatia si consider ca decizia de astazi, a colegilor senatori, imi va permite sa ma apar in fata judecatorilor, asa cum se cuvine, daca dosarul va ajunge la instanta”, a precizat Sova intr-un comunicat de presa.

El spune ca Directia Nationala Anticoruptie are toate mijloacele necesare pentru a putea finaliza cercetarile in dosarul sau si pentru a lua o decizie finala cu privire la acesta.

„Am deplina incredere in Justitia din Romania. Consider ca si colegii parlamentari au aratat prin votul de astazi ca un proces se desfasoara in instanta. Justitia nu se efectueaza prin arestari, ci prin judecata si deciziile judecatorilor”, a aratat senatorul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: