Valcov il trage dupa el si pe Vasile Blaga. Fostul ministru l-a TURNAT la DNA pe liderul PNL

news

Numele copresedintelui PNL, Vasile Blaga apare in dosarul lui Darius Valcov. Fostul primar al Slatinei sustine ca Blaga, pe vremea cand era secretar general al PDL i-a cerut sa favorizeze firma Tehnologica Radion. Mai mult, Valcov le-a spus procurorilor ca societatea, care a castigat cateva contracte cu Primaria Slatina era condusa din umbra de Blaga.

„A aratat ca in anul 2009 a fost chemat de VASILE BLAGA la sediul central al Partidului Democrat Liberal si i-a spus, confidential, ca stie ca in Olt se va licita pentru niste lucrari de reabilitare a retelelor de apa si canalizare, transmitandu-i, fara echivoc, ca alocarea in viitor a fondurilor pentru unele lucrari la Primaria Slatina se va face sub conditia ca S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. sa castige licitatiile”, se precizeaza in rechizitoriul DNA.

„Prin urmare, inculpatul trebuia sa intervina pentru anularea licitatiilor, scopul urmarit fiind acela ca S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., prin reprezentantul sau BERNA THEODOR, sa castige toate cele 3 licitatii.

In justificarea interesului manifestat de VASILE BLAGA, inculpatul VALCOV DARIUS BOGDAN a aratat ca avea cunostinta ca BERNA THEODOR a fost consilier personal al Presedintelui Romaniei, ca S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L. era condusa „din umbra” de catre greii PDL de la acea vreme, „printre care se afla si domnul VASILE BLAGA”.

In contextul acestei intalniri, inculpatul VALCOV DARIUS BOGDAN a primit de la VASILE BLAGA numarul de telefon al lui BERNA THEODOR, spunandu-i-se sa-l contacteze ca este asteptat. Astfel, l-a sunat pe BERNA THEODOR si s-a intalnit cu acesta la sediul S.C. TEHNOLOGICA RADION S.R.L., unde s-au purtat discutii despre posibilitatile tehnice si financiare ale societatii, martorul lasandu-l sa inteleaga ca stie „cine este si din partea cui vine”, se mai spune in rechizitoriu.

Vasile Blaga a negat orice implicare.

”Nu am vorbit cu Darius Valcov despre niciun contract la sediul partidului si nici intr-un alt loc. De altfel, acel tip de contracte nu era la Ministerul Dezvoltarii, ci la Ministerul Mediului.”, a spus Blaga in exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: