Valcov nu mai poate sta in Guvern. 22 de membri ai Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei: „Atacuri sistematice in Romania impotriva minoritatii germane”

politica

Atacurile lui Darius Valcov si ale senatorului PSD Liviu Marian Pop la adresa comunitatii germane din Romania, reprezentata si de presedintele Iohannis, au declansat o noua reactie internationala.  22 de membri ai Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, reprezentand 11 state membre, cer o investigatie asupra modului in care Romania isi protejeaza minoritatile, anunta G4Media.ro.

Cei 22 de politicieni au semnat o motiune in care semanaleaza aparitia in Romania a unor ”atacuri sistematice” si ”insulte colective tintite” impotriva minoritatii germane din partea unor ”reprezentanti de rang inalt ai PSD si a mass-media apropiate de guvern”.

Motiunea citeaza in acest sens atacul lui Liviu Pop, presedintele Comisiei pentru Educatie din Parlament, care a calificat Forumul Democrat German drept o ”organizatie nazista”. Tot Pop, intr-o postare pe Facebook, a comparat mai multi aliati ai Romaniei, printre care si Germania, cu gandaci.

Documentul il nominalizeaza si pe Darius Valcov, consilier al premierului Dancila si fost ministru al Finantelor, printre inaltii oficiali romani care au jignit minoritatea germana. Motiunea celor 22 relateaza postarea unui clip video pe contul lui Valcov, clip care il prezenta pe Klaus Iohannis in postura de nazist.

”Intensitatea si frecventa actelor de defaimare colectiva provenite din cercurile guvernamentale, precum si lipsa distantarii liderilor de a se distanta public de aceste acte, reprezinta un motiv de ingrijorare”, se arata in textul motiunii.

Motiunea va intra in dezbaterea Adunarii Parlamentare si, daca va fi votata, o investigatie formala impotriva Romaniei va fi demarata.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: