„Valcov vine si el cu o gaura lui. Va avea soarta gaurii lui Dragnea”. Opozitia denunta o noua „manipulare ordinara” a PSD

politica

Presedintele Comisiei economice din Senat, liberalul Florin Citu, a scris duminica, pe Facebook, despre neactualizarea pretului gazelor in perioada 2006-2018, ca Darius Valcov a „inventat o gaura” la buget de doua miliarde de dolari care va avea „soartea « gaurii lui Dragnea»” din decembrie 2016.

„PSD-istii si gaurile lor…In decembrie 2016 Liviu Dragnea ne anunta ca exista o gaura la buget de 10 miliarde lei. Guvernul Ciolos trebuie sa raspunda. Face comisie de ancheta, scandal, da ordine celor de la Curtea de Conturi sa se antepronunte si acestia asculta (imediat dupa aceea le-a introdus pensiile speciale, meritau nu?), ameninta cu plangeri penale etc… Ce sa mai, omul voia dreptate. Se «furasera» 10 miliarde lei. Dupa ce i-am aratat, printr-o analiza depusa la comisia respectiva, ca nu era nicio frauda si i-am prezentat si punctul de vedere al guvernului Dragnea 1 care imi confirma analiza (de aici i se trage lui Grindeanu), a retrimis raportul la comisie si a fost ingropat. Acum, «his partner in crime», Darius Valcov vine si el cu gaura lui. Este drept putin mai mica ca a sefului sau, 2 miliarde euro. Darius stie cel mai bine ca Liviu e sensibil si nu vrea sa-l supere. Asa, sa revin. Darius Valcov, inventeaza si el o gaura si cere si el comisie de ancheta si dosare penale. Fac un pariu cu dumneavoastra. Si aceasta «gaura» va avea soartea «gaurii» lui Dragnea”, a scris, pe Facebook, senatorul PNL Florin Citu.

Potrivit acestuia „gaura care merita toata atentia” este deficitul bugetar.

„Avem in fata noastra o combinatie de incompetenta (prostie, cum se spune in popor) si manipulare ordinara. Nu trebuie sa picam in capcana lor. Trebuie sa cerem in continuare informatii despre gazele folosite in piata. Sa cerem demisia Minstrului de Interne, a celor responsabili cu macelul din 10 august, audierea colonelului Paraschiv, sa aflam cat din bugetul de la rectificare pentru MAI, 300 milioane lei in plus, a fost pentru prime “speciale” pentru jandarmii care au participat in piata in 10 august. Iar pentru Dragnea si Valcov. Daca va tot obsedeaza gaurile, vedeti ce faceti cu deficitul bugetar. Acolo este o gaura care merita toata atentia voastra. Eliminati-o!”, a mai spus Citu.

Consilierul economic al premierului Viorica Dancila, Darius Valcov, a declarat sambata ca banii pierduti prin neactualizarea pretului gazelor in perioada 2015-2017 reprezinta un fapt penal, iar actualizarea preturilor trebuia facuta incepand cu 4 martie 2015, ca urmare a unei sentinte definitive a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

„Tot ceea ce am facut eu este ca in momentul in care am primit o astfel de informatie din partea Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) este sa o pun la dispozitia publicului, pentru ca, din punctul meu de vedere este o fapta penala, si asa dupa cum prevede legea, in momentul in care ai luat cunostinta de o posibilitate a unei fapte penale trebuie sa o anunti. Eu acest lucru l-am facut si cred ca trebuie dezbatut daca aceasta gaura de 2 miliarde de dolari urmeaza sa fie anchetata sau nu sau va fi, sau se va trece, asa cum ne-am obisnuit trecuta in tacere si vom uita de acesti bani pentru totdeauna”, a declarat Darius Valcov, la Antena 3.

„A fost o raportare la jumatatea anului, primul semestru din 2018, comparativ cu semestrul al doilea din 2017, pentru ca de cand exista o noua conducere la ANRM din februarie, pretul s-a actualizat, si am vrut sa vedem la nivelul Guvernului care au fost efectele. Iar acestea sunt urmatoarele: in primele sase luni, doar cinci luni s-a aplicat acest pret, veniturile au fost 432,6 milioane, comparativ cu 315,6 milioane, adica cu 117 milioane mai mult fata de cinci luni fata de anul precedent. Deci 30 de milioane de dolari uitati ca deja au venit in plus, doar pentru ca s-a reactualizat acest ordin in 2018”, a adaugat Valcov.

De asemenea, consilierul pe probleme economice al premierului a mai precizat ca hotararea de actualizare a preturilor gazelor trebuia luata in 2015, ca urmare a unei sentinte date de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„In momentul in care am vazut situatia, am spus dar acum haide sa vedem in spate ce am pierdut pentru ca nu am actualizat sau ce au facut ceilalti presedinti care nu au actualizat, mai ales ca din martie 2015, mai exact dupa 4 martie 2015 exista o hotarare, o sentinta definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie care spune ca acest pret trebuia reactualizat”, a precizat consilierul economic al premierului Viorica Dancila.

Darius Valcov a publicat, vineri, patru anexe ale Agentiei Nationale pentru Resurse Mine (ANRM) pentru a arata banii pierduti de stat intre 2015-2017 prin neactualizarea pretului la gaze.

„Jaf de 2 miliarde $, partea a doua: pentru cei mai suspiciosi, avem 4 anexe. Primele trei, arata cati bani a pierdut statul in perioada 2015-2017. Ultima anexa arata cum Guvernul Dancila a stopat jaful in februarie 2018 si a incasat deja cu 117 milioane lei in plus, in doar cateva luni. Adica 30 de milioane $ in plus, in 5 luni”, a scris, vineri seara, Darius Valcov, pe Facebook.

Explicatiile vin in contextul in care, joi, Darius Valcov a prezentat o nota de informare de la Agentia Nationala pentru Resurse Mine (ANRM) in care se arata ca bugetul de stat a pierdut peste doua miliarde dolari, din cauza neactualizarii pretului de referinta la gazele naturale in perioada 2006-2018.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: