Valerie Ciolos, destainuiri intime: „M-am indragostit de Romania inainte de a-l cunoaste pe Dacian”

life

Valerie Ciolos Villemin, sotia premierului Dacian Ciolos, a marturisit, marti, ca ii place foarte mult sa cante si sa impartaseasca aceasta bucurie cu cei din jur, dar si ca doreste sa ramana in Romania, fiind indragostita de autenticitatea oamenilor de la sate.

„In 1995, am venit prima data. Initial am vrut sa ma duc departe, in lume, si mi-am dat seama ca diferentele culturale nu ajutau la aceasta apropiere sufleteasca cu oamenii. Si de-asta am ales sa vin in Europa de Est, iar Romania a venit firesc. Din toate povestile, Romania ma atragea. In 1995, timp de doua saptamani, a fost o prima ‘gustare’, asa… dar in 1996 am ramas sase luni pentru o lucrare de diploma si atunci m-am indragostit de oamenii de aici, de tara. Eram in sate, in judetul Valcea. Oamenii, deschiderea lor si autenticitatea lor… Adica esti ceea ce esti si nu te prefaci”, a spus ea, intr-un interviu pentru Europa FM.

Ea a adaugat ca in prezent lucreaza cu asociatii de dezvoltare rurala in judetul Alba si s-a declarat surprinsa de eficienta cu care au fost folosite fondurile europene, fara ca oamenii sa cada totusi in capcana amenajarii satelor intr-un stil foarte modern, care sa duca la pierderea autenticitatii.

Totodata, sotia premierului a marturisit ca muzica este pasiunea care o implineste.

„Am redescoperit aceasta pasiune (muzica) cand am fost obligata sa-mi pun cariera intre paranteze, la Bruxelles, si acum imi dau seama, la varsta mea, ca asta ma implineste mai mult decat orice. Imi place foarte mult sa cant si sa impartasesc aceasta bucurie cu oamenii”, a recunoscut ea.

De asemenea, Valerie Ciolos a declarat ca ar dori sa ramana in Romania chiar si dupa ce sotul ei isi va incheia mandatul de premier.

„Da, acesta ar fi planul, as vrea sa stau aici pentru ca eu ma simt de aici. Pentru mine plecarea in Moldova, in Belgia a fost doar intermezzo. Eu as vrea sa raman aici”, a spus sotia prim-ministrului.

Valerie Ciolos a adaugat ca a remarcat in Romania schimbari pozitive, in contextul unor provocari uriase.

„Sincer, pentru mine cea mai mare evolutie nu se masoara pe plan banesc, e mai mult o evolutie a sufletului. Cum o tara isi gaseste propriul drum si aici sper ca Romania, la un moment dat, va fi mandra de ceea ce este, nu va mai incerca sa imite pe nimeni si nici sa caute laudele altor tari, ci sa fie mandra de ceea ce este, pur si simplu. E o tara plina de viata, de resurse, de inovatie. Nu exista prejudecati si se pot face foarte multe”, a admis ea.

Aceasta a facut referire si la momentul in care l-a cunoscut pe Dacian Ciolos, afirmand ca, in apropierea lor, hotarator a fost faptul ca imparteau aceleasi valori, nu afectiunea ei pentru Romania.

„Cu barbatii francezi imi era greu sa ma inteleg. Nu stiu, parca eram din lumi diferite. (…) Cand m-am intors din Romania, nu stiu, intamplator m-am intalnit cu sotul, in Franta, era si el la studii. Firesc, ne-am apropiat. (…) Dupa studii si el a vrut sa se intoarca in Romania. Atunci, in 1996, cand multi romani voiau sa plece, el voia sa vina inapoi, sa isi ajute tara, iar eu voiam sa vin aici, pentru ca tara mi se parea minunata, cu multe de facut si multe de trait aici”, a aratat ea.

Valerie Ciolos Villemin a recunoscut ca bunicul premierului a invatat-o sa puna ceapa, dar a adaugat ca a facut doar doua incercari si ca nu se simte experta. Ea a mai precizat ca nu si-a luat cetatenia romana din cauza birocratiei, dar ca se simte romanca sufleteste.

„Eu ma simt romanca in suflet, nu mi-am luat cetatenia pentru ca nu-mi plac hartiile, birocratia. Acum incerc sa-mi mai intocmesc dosarul, dar daca o faceam acum cinci ani o aveam sigur. Acum, nu mai stiu daca respect criteriile si trebuie sa vad asta. La inceput, aveam o viza turistica pentru trei luni si am iesit, la un moment dat, cu masina pana la granita si am revenit”, a povestit ea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: