Valerie Ciolos, discurs emotionant despre tara noastra: „Romania m-a salvat. La propriu!“ – VIDEO

politica

Sotia premierului Dacian Ciolos, Valerie, a tinut un discurs emotionant despre Romania cu prilejul lansarii cartii scrise de Clotilde Armand, „Am ales Romania“.

Valerie Ciolos a spus ca venirea in Romania, in 1998, a salvat-o de la o traiectorie pe care acum o considera gresita: „in Franta, cartezianismul (Doctrina filozofului francez Descartes, cunoscuta si sub numele de ‘rationalism’, care, in locul credintei oarbe, pune ratiunea la baza cunoasterii) este foarte puternic. Si, chiar daca eram foarte credincioasa, eram foarte carteziana. M-am dezvoltat in aceasta cale, in cercetare si am uitat de suflet. Venind in Romania, am renuntat la tot si mi-am urmat sufletul“.

Ea a mai spus ca Romania trebuie sa se salveze de pesimismul care bantuie acum Occidentul: „Eu ma uit la francezi, sunt foarte deprimati, foarte pesimisti. Romanii inca au o vitalitate si o energie. Si m-as bucura ca romanul sa fie mai optimist fata de el insusi si sa dea drumul la aceste energii si sa ajute si pe ceilalti care au mare nevoie. Romanii asteapta ajutor din Vest, dar, de fapt, a venit vremea ca ei sa ajute“.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: