Valeriu Nicolae i-a facut CV-ul lui Dan Tanasa: „Traseist, oportunist, marlan, agresiv, iubitor de turnatori la securitate, ratat si agramat”

politica

Valeriu Nicolae a realizat si CV-ul deputatului AUR Dan Tanasa, in care evidentiaza ca acesta este „traseist, xenofob, oportunist, marlan, agresiv, iubitor de turnatori la securitate, ratat si agramat”. In plus, Tanasa este suspectat de legaturi cu serviciile secrete.

„Dan Tanasa era un xenofob ratat pana a intra in Parlament. Si-a inceput cariera ca operator de interviu pentru o companie de sondare de piata si a avut o medie de un pic peste un an in toate cele 6 slujbe care par cat de cat credibile in CV-ul lui desi calificari pentru ele nu prea a avut (referent import-export, profesor psihologie, inginer de vanzari, quotation executive, account manager). Din 2011 omul se prezinta ca jurnalist independent, desi ceea ce face el are legatura cu jurnalismul asa cum are domnia sa legatura cu bunul simt.

Sunt zeci de articole pline de greseli de ortografie, sintaxa si mai ales de logica ‘publicate’ pe blog-ul lui caci nicio publicatie serioasa nu l-a angajat. Agresiv, xenofob, rasist, marlan domnul Tanasa a fost intens promovat de televiziunile noastre deloc securiste si xenofobe, cum ar fi Antena 3, Romania TV si Realitatea TV.

In CV omul se lauda ca a primit ‘Premiul Libertatea Presei pentru Curaj’. Este premiul fundatiei Dan Voiculescu, primit in 2015, an in care daca nu primea premiul murea de foame probabil in studiourile Antenei 3, de unde era nelipsit. A curtat intens PSD-ul si a lins la greu in emisiuni televizate deputatii PSD extremisti nationalisti, in cautare de un post de parlamentar. A fost refuzat de PSD.

In 2016 a participat la alegeri pentru partidul domnului Marian Munteanu, un fost turnator la Securitate tare iubit de servicii. Voiculescu si Marian Munteanu nu sunt singurele lui legaturi cu fosta Securitate.

In cele din urma, a prins o mica sinecura de aproape un an in Parlamentul European angajat de PSD-ist-ul de rit Vanghelie, Catalin Ivan. Din iulie 2019 este iarasi somer la televiziuni si daca ne luam dupa declaratia de avere muritor de foame. In 2020, a ‘castigat’ un pic peste 100 de EUR pe luna de la o firma cu o datorie de 4.699.739 si care daca ar vinde tot ar fi intr-o gaura de peste 1 milion ca doar e plin de oameni cinstiti care nu tapesc statul in AUR.

A intrat in Parlament cu nimic, nimic in conturi, doar un apartament in Brasov in copropietate cu nevasta care se pare ca l-a intretinut in timp ce domnia sa era ‘jurnalist independent’. Plus o datorie de 274.222 la banca. Traseist, xenofob, oportunist, marlan, agresiv, iubitor de turnatori la securitate, ratat si agramat, Dan Tanasa este, firesc, lider si parlamentar AUR si nu duhneste a servicii”, a scris Nicolae.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in urma cu o saptamana, in sedinta secreta, contestatia depusa de deputatul AUR Dan Tanasa fata de sanctiunea disciplinara pe care a primit-o pentru ca a adresat unor colegi din Parlament cuvinte si expresii „care contravin demnitatii si onoarei functiei de deputat”, conform Biroului permanent.

Tanasa a declarat dupa sedinta ca sanctionarea lui este „cea mai mare realizare a acestei coalitii”, mentionand ca si-a cerut scuze cu privire la comportamentul sau.

„Din pacate, asistam in acest moment la prima mare realizare a acestei coalitii de guvernare, sanctionarea lui Dan Tanasa. Eu astazi am comunicat colegilor parlamentari faptul ca imi cer scuze cu privire la comportamentul meu de la acea data. In acelasi timp, sanctiunea care mi-a fost aplicata mie nu doar ca a fost aplicata concret neregulamentar, cu incalcarea regulamentului Camerei Deputatilor, dar este si una disproportionata, care, in opinia mea, trateaza caracterul, acest stil bolsevic in care actuala coalitie actioneaza impotriva celor care nu sunt in actuala coalitie de guvernare in acest moment. Inteleg, trebuia sa se aplice o sanctiune, insa era bine daca sanctiunea era aplicata si regulamentar si aplicata proportional cu cele intamplate. Exista in regulament mai multe nivele de sanctiuni. Eram multumit daca se respecta procedura Camerei Deputatilor, regulamentul Camerei si, mai mult decat atat, felul in care s-a desfasurat sedinta Comisiei juridice lasa totul la interpretarea membrilor Comisiei”, a precizat Tanasa.

Deputatii USR PLUS Ionut Mosteanu si Silviu Dehelean au depus o sesizare impotriva lui Dan Tanasa pentru afirmatii nepotrivite fata de colegii parlamentari si pentru un „comportament grobian” si un „limbaj vulgar” dupa sedinta de plen din 24 martie.

Mai multi parlamentari AUR l-au admonestat, pe holurile Palatului Parlamentului, pe ministrul Justitiei, Stelian Ion, in timp ce sustinea o conferinta de presa alaturi de liderul USR, Dan Barna. Deputatul AUR Dan Tanasa i-a reprosat ministrului, pe un ton foarte ridicat, o serie de aspecte legate de desfiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din Justitie. El a adresat, totodata, o serie de jigniri mai multor deputati USR, printre care Ionut Mosteanu, Bogdan Rodeanu, Silviu Dehelean.

Comisia juridica a propus aplicarea sanctiunii cu avertisment scris pentru Dan Tanasa. Aceasta este cea mai grava sanctiune prevazuta de Regulament si de Statutul deputatilor si senatorilor.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a decis pe 7 aprilie, in baza raportului Comisiei juridice, sa ii aplice lui Dan Tanasa o sanctiune disciplinara.

Acesta a facut contestatie, in care sustinea ca atat raportul in baza caruia a fost adoptata decizia, precum si intreaga procedura „au fost viciate”, argumentand, printre altele, ca a fost incalcat caracterul secret al sedintei, cu lipsa procedurii prealabile de stabilire a gravitatii abaterii, asa cum prevede Regulamentul Camerei Deputatilor, modul in care a avut loc procedura de vot, precum si cu faptul ca raportul „este rezultatul arbitrariului si subiectivismului”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: