Valeriu Nicolae: „USRPLUS sa spuna explicit faptul ca AUR este un partid neolegionar. Sa-i sa ceara domnului Simion sa isi publice sursele de finantare pentru actiunile lui din Moldova”

politica

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat in Guvernul Ciolos, lanseaza mai multe provocari la adresa liderilor USRPLUS pentru a face „mult mai mult pe partea de meritocratie” si pentru a demonstra ca „sunt cinstiti si dezinteresati asa cum promiteau”.

„Criza asta da ocazia USRPLUS sa dovedeasca ca este intr-adevar partidul pe care il promiteau. Cei doi sefi si conducerile celor doua partide USR PLUS pot recunoaste ca au fost mult prea diplomati (un eufemism pentru lasi), ca ar fi trebuit sa faca mult mai mult pe partea de meritocratie (un eufemism pentru promovarea pupincuristilor loiali) si ca sunt cinstiti si dezinteresati asa cum promiteau.

Pentru a dovedi cat sunt de seriosi pe aceste subiecte ar trebui:

1. Sa ceara public demisia sefului ORNISS, domnul Petrescu, cel cu un CV siderant si conducatorul doctoratelor pe banda de la Valahia, si sa schimbe glumele de oameni de la USRPLUS care sunt acum in comisiile parlamentare care, chipurile, ar trebui sa controleze serviciile secrete.

2. Sa ceara o comisie parlamentara de investigare a coruptiei, nepotismului si capusarii activelor statului si a firmelor unde statul este actionar principal.

3. Toti oamenii lor care sunt in consilii de administratie sau alte sinecuri cumulative sa isi doneze banii pentru actiuni concrete in comunitatile cele mai sarace care voteaza masiv PSD.

4. Sa spuna explicit faptul ca AUR este un partid neolegionar cu care niciodata nu vor intra la guvernare, si eventual sa ceara domnului Simion sa isi publice sursele de finantare pentru actiunile lui din Moldova si sa recunoasca/explice legaturile domniei cu serviciile secrete. Pot sa foloseasca si CV-urile publicate de mine, care demonstreaza impostura oribila a alesilor AUR.

5. Sa introduca reguli clare de management si de masurare a performantelor liderilor, care sa opreasca promovarea in functii de conducere a ‘prietenilor’ si ‘prietenelor’.

In aceste conditii voi plati cotizatie pentru partid si probabil la fel vor face sute daca nu mii de alti oameni, care acum se uita uluiti la ce a ajuns partidul pe care l-au sustinut/votat cu atata speranta. Laudac nu cred ca voi putea sa fiu fara o lobotomie dar ma voi stradui sa nu mai fiu cinic”, a scris Valeriu Nicolae pe Facebook.

Copresedintele USRPLUS Dan Barna a anuntat, vineri, ca nu exista nicio „colaborare” cu AUR.

„Nu am negociat nimic cu AUR. Domnul Mosteanu a spus ca avem o motiune de cenzura pregatita, pe care am deschis-o spre vot tuturor parlamentarilor.

Cei de la AUR au spus ca vor sustine aceasta motiune a USR PLUS. Daca se intampla lucrul asta va fi foarte bine. Este o miza foarte importanta ca aceasta coalitie sa mearga mai departe cu un nou premier.

Colegii mei parlamentari au discutat cu AUR, o discutie fireasca. Dansii au spus ca sustin motiunea de cenzura. E un lucru foarte bun. In momentul acesta e nevoie de un nou premier.

80 la suta din semnaturi le avem. Sunt cele 80 de semnaturi care au dus si la investirea acestui guvern, care azi nu mai are sustinerea USR PLUS. Restul de semnaturi vor veni de la parlamentarii din Opozitie. O parte de la AUR, sper sa fie si din alta parte. Vom vedea.

Nu exista nicio colaborare cu AUR. Discutia a fost sa sustina motiunea USR PLUS. Sustinerea inseamna semnarea.

Mai multe partide pot sa sustina caderea unui guvern, cum este cazul in momentul de fata
Nu este o colaborare, e o procedura pe care o deschidem tuturor parlamentarilor.

Nu suntem nici in conflict, nici in antiteza. Hai s-o luam altfel. „Primari in doua tururi”, noi nu o votam ca o voteaza AUR?

In Parlament, pe unele teme, partide cu agende fundamental diferite, pot sa coincida.

In cazul unei motiuni de cenzura, mai multe partide pot sa sustina caderea unui guvern, cum este cazul in momentul de fata.

Intotdeauna se intampla ca o motiune de cenzura sa adune, cu exceptia partidelor foarte mari, cum e PSD, care spune ca poate sa adune singur voturi pentru o motiune de cenzura la depunere. Intotdeauna se aduna mai multe partide, care punand impreuna semnaturile, genereaza acest 25% plus 1 din numarul de parlamentari.

Daramarea Guvernului Citu este un obiectiv pe care il au si dansii si il avem si noi in acest moment. Schimbarea premierului Citu si continuarea unui guvern de coalitie”, a declrata Barna la Digi24, inainte de depuenerea motiunii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: