Valeriu Stoica anunta noul presedinte al PNL: Dan Motreanu. „In primavara ar trebui sa fie alegeri in PNL. Citu se crede presedinte, dar nu mai este presedinte”

politica

Valeriu Stoica, fost presedinte al PNL, anunta ca Florin Citu nu mai are nicio autoritate in partid, astfel incat este presedinte doar de forma. El spune ca PNL trebuie sa isi aleaha in primavara un nou presedinte. Cele mai mari sanse le-ar avea Dan Motreanu.

Florin Citu se crede inca presedintele PNL, desi nu mai e presedintele PNL. Ca sa fii presedinte iti trebuie nu doar stampila, ci si autoritatea, care se bazeaza pe increderea celorlalti. PNL nu mai are incredere in Florin Citu.

Autoritatea e necesara pentru a convinge propriul partid, cand e vorba despre decizii importante, dar si in relatia cu partenerii. Cand nu are autoritate in partid, ce forta are el in dialogul cu orice fel de partener?

Florin Citu e un presedinte gol de continut. Intrebarea e cat va ramane PNL in situatia actuala. Daca va ramane pana la alegerile urmatoare ar insemna un dezastru pentru liberali. Deja PNL si-a pierdut o buna parte din electorat prin coalitia cu PSD. Cu cat ramane mai mult in aceasta situatie, cu atat mai mare va fi esecul in 2024.

Ar trebui ca in primavara sa–si aleaga un nou presedinte. Un presedinte care sa aiba sprijinul partidului, sa fie rezultatul unor alegeri corecte si sa exprime vointa partidului. Si nu e vorba doar despre un presedinte, ci despre o echipa credibila.

De aceea, nu cred ca Nicolae Ciuca e o solutie miraculoasa. Poate sa fie presedintele PNL, dar nu e suficient fara o echipa care sa redea increderea in PNL”, a declarat Stoica intr-un interviu pentru SpotMedia.

Stoica a spus ca Dan Motreanu ar avea cele mai mari sanse sa fie ales presedinte al PNL.

„Marea dificultate e data de faptul ca, fara o intelegere cu presedintele Iohannis, PNL nu va gasi cea mai buna formula. Daca merge pe ideea presedintelui PNL scos din jobenul presedintelui Iohannis, e foarte rau. Daca merge pe ideea disocierii de presedintele Iohannis, va fi de rau augur inclusiv pentru Romania.

Klaus Iohnnis mai are trei ani de mandat si forta lui va scadea abia in ultimul, pana atunci mai are instrumente de putere. Solutia ar fi o varianta agreata cu Iohannis, dar nu impusa de Iohannis.

Oameni ar fi si au fost vehiculati de presa. S-a vorbit de Ilie Bolojan, care a spus ca nu vrea. Nu vrea tocmai pentru a nu intra intr-o competitie in care sa nu aiba sprijin nici din partid, nici al presedintelui Iohannis.

In afara de Dan Motreanu nu vad pe cineva care sa se bucure de dubla incredere. Dar si presedintele poate sa-si reevalueze sprijinul. Daca il va sprijini pe Ilie Bolojan, lucrurile se vor rezolva. Dar nu cred asta”, a mai spus Stoica.

Dan Motreanu este europarlamentar si presedintele PNL Giurgiu, care a fost cea mai performanta organizatie la alegerile parlamentare din 2020.

Mai mult despre: ,

Comentarii: