Valeriu Zgonea si-a gasit loc de munca. La stat, desigur, intr-o slujba foarte bine platita

politica

Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, exclus din PSD in 2016 dupa ce i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, reprezinta acum Institutul national de cercetare in Informatica (ICI) la conferinte internationale. Zgonea, de profesie inginer de cai ferate, a participat in perioada 15-19 octombrie 2018, la Amsterdam, ca reprezentant al ICI, la conferinta internationala organizata de RIPE NCC, organizatie care administreaza resursele de numerotatie internet (adrese IP) pentru Europa, Orientul Mijlociu si Asia Centrala, informeaza hotnews.ro.

La aceasta conferinta internationala, din partea ICI au participat Valeriu Zgonea, Catalin Leanca, Ionut-Eugen Sandu si Mihail Dumitrache. La aveniment au mai participat din partea Romaniei si reprezentanti ai ANCOM sau ai industriei IT, conform informatiilor publicate pe site-ul Organizatiei.

O sursa guvernamentala a declarat recent ca Valeriu Zgonea s-ar fi angajat la ICI – Institutul National de Cercetare in Informatica.

Nu este clara relatia lui Valeriu Zgonea cu Institutul de cercetare in informatica, in conditiile in care acesta este la baza inginer de cai ferate. Pe contul personal de LinkedIn, Zgonea si-a trecut ca ar fi Senior Business Analyst (Free-Lance consultant) din septembrie 2017 si pana in prezent.

Valeriu Zgonea este in prezent trimis in judecata de DNA sub control judiciar, pentru trafic de influenta. Procurorii il acuza ca a primit servicii turistice de peste 62.000 de lei de la Dumitru Dobrica, consilier judetean in Buzau (in perioada iunie 2004-decembrie 2013), caruia i-a promis ca ii va numi fiica, Ionela Dobrica, intr-o functie publica. Dumitru Dobrica si-a recunoscut vinovatia in acest dosar.

Astfel, spun procurorii, la data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor facute de Valeriu Zgonea, Ionela Dobrica a fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului Comunicatiilor, desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor lui Zgonea, fiica lui Dumitru Dobrica si-a pastrat functia la nivelul administratiei publice centrale, fiind numita, la data de 23 ianuarie 2014, in functia de subsecretar de stat in cadrul Ministerului Comunicatiilor.

Ionela Dobrica este in prezent deputat PSD si vicepresedinte al Comisiei IT din Camera Deputatilor. Din 2016 si pana in prezent, Ionela Dobrica conduce si organizatia de tineret PSD din Buzau.

Mai mult despre: ,

Comentarii: