Valkiria, batalionul de femei care apara Kievul: „Invadatorilor, vom fi in spatele fiecarei ferestre” – Video

externe

Capitala Ucrainei, Kiev, este aparata si de un batalion de femei, bine pregatite, care si-au luat numele de Valkiria. Acestea uau postat mai multe inregistrati video pe Twitter in care ii anunta pe invadatorii rusi ca vor fi ucisi.

„Valkiriile din Kiev va vor ucide”, anunta unde dintre femeile care sunt la comanda batalionul Valkiria.

„Invadatorilor, va vom ucide de la fiecare fereastra”, spune o alta femeie din Valkiria.

Valkiria este o femeie supranaturala din mitologia norvegiana. Scopul ei este sa ii aleaga pe cei mai eroi dintre razboinicii care mor pe campul de lupta si sa ii duca in Valhalla in slujba lui Odin.

Presedintele rus Vladimir Putin a trimis pana in prezent in Ucraina aproape 100% din cei peste 150.000 de soldati pe care i-a mobilizat in afara tarii inainte de invazie, a declarat un inalt oficial american al Apararii, relateaza Reuters.

”Aceasta este cea mai precisa estimare a noastra in acest moment”, a spus oficialul sub rezerva anonimatului.

Pentagonul a ordonat, de asemenea, in weekend trimiterea a inca 500 de militari in Europa, ceea ce ar aduce efectivele totale ale fortelor americane stationate pe continent la aproximativ 100.000 de soldati, a mentionat oficialul citat, in timp ce Statele Unite incearca sa previna extinderea razboiului in tari membre NATO.

Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a anuntat de asemenea ca un centru operational pentru sprijin aerian va fi desfasurat in Polonia si Romania, iar o companie pentru operatiuni de intretinere va fi trimisa in Germania, relateaza CNN.

Comentarii: