Valul de refugiati este in CRESTERE. In ultimele 6 saptamani au ajuns de 10 ori mai MULTI migranti

externe

Numarul imigrantilor si refugiatilor ajunsi in Europa pe mare in primele sase saptamani ale anului este de zece ori mai mare decat cel din perioada similara a anului trecut, iar numarul deceselor a crescut de asemenea substantial, a anuntat marti Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), potrivit Reuters, citata de Agerpres.

Numarul sosirilor a fost de peste 76.000, iar numarul deceselor pe rutele din Mediterana a fost de 409, de la 69 in primele sase saptamani din 2015, conform OIM.

Organizatia Internationala pentru Migratie a mai precizat ca nu se asteapta la o scadere a numarului de sosiri in Europa si estimeaza ca in martie Grecia va ajunge la cifra de un milion de imigranti si refugiati ajunsi pe teritoriul sau de la inceperea crizei.

„Exista mai multe crize simultane in jurul nostru decat am vazut vreodata in acelasi timp. Conditiile de pe teren din tarile care alimenteaza criza migratiei sunt in mare parte la fel, astfel ca suntem de parere ca numarul va ramane probabil acelasi”, a precizat purtatorul de cuvant al OIM, Joel Millman.

Peste un milion de persoane care au fugit de saracie, razboi si represiune din Orientul Mijlociu, Asia si Africa au ajuns anul trecut pe tarmurile Europei, majoritatea avand ca destinatie finala Germania.

Aproximativ jumatate sunt refugiati fugiti de razboiul din Siria, conform Agentiei ONU pentru Refugiati (UNHCR).

In acest an, 70.365 de imigranti si refugiati au ajuns pe mare in Grecia, iar alti 5.898 — in Italia, conform OIM. 319 au murit incercand sa traverseze estul Mediteranei intre Turcia si Grecia, iar alti 90 — pe ruta centrala intre nordul Africii si Italia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: