Vama Giurgiu este blocata, sute de masini asteapta 5-6 ore pentru a trece in Bulgaria

news

giurgiu, frontiera

Din nou probleme in Vama Giurgiu. Sute de masini sunt nevoite sa astepte cateva ore pentru a trece in Bulgaria.

Coada de masini pe DN5 incepe de la intrarea in localitatea Daia. Orasul Giurgiu este aproape blocat de cozile de masini ce merg spre vama, transmit televiziunile de stiri.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o informare pentru cetatenii romani care vor sa planuiesc sa mearga in Bulgaria, Grecia sau Turcia in minivacanta de Rusalii.

Astfel, potrivit MAE, cei care vor sa mearga catre destinatiile de mai sus, dar si retur, in perioada 31 mai – 5 iunie 2023, trebuie sa stie ca se preconizeaza inregistrarea unor timpi de asteptare ridicati la punctele de trecere a frontierelor (PTF) rutiere bulgare.

Se recomanda cetatenilor romani sa foloseasca toate punctele de frontiera si sa se asigure ca detin combustibil, apa, alimente sufiente pentru astfel de situatii. De asemenea, cetatenilor romani ce revin in Romania in data de 5 iunie 2023 li se recomanda sa aiba in vedere posibilitatea maririi considerabile a timpilor de asteptare la trecerea prin punctul de frontiera Ruse, la taxa de pod, atunci cand turistii romani revin in Romania si aleg sa intre in tara prin PTF de la podul Giurgiu-Ruse.

Astfel, se recomanda ca turistii romani care aleg sa revina in tara prin PTF Giurgiu-Ruse sa pregateasca, in prealabil, suma exacta pentru taxa de pod, si anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominala de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, in acest mod putand fi scurtati considerabil timpii de asteptare la procesarea si eliberarea documentelor justificative tip chitante, facturi sau bonuri fiscale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: