news

Vanessa Youness, iubita fostului sef al „Doi si-un sfert” Gelu Oltean, a ajuns la inchisoare pentru o spaga de un milion de euro

Vanessa Amal Youness, iubita fostului sef al DGIPI Gelu Oltean, a fost condamnata definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care este acuzata ca a primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului roman in legatura cu atribuirea licentelor Microsoft.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, ca nefondate, apelurile declarate de DNA si Vanessa Youness, fiind mentinuta sentinta aplicata in mai 2021 de Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, judecatorii au confirmat dispozitia primei instante privind confiscarea sumei de un milion de euro de la Vanessa Youness, pentru recuperarea acesteia fiind mentinut sechestrul pus de procurori pe mai multe bunuri ale acesteia, constand in terenuri si constructii din judetul Dambovita, printre care si o clinica, potrivit Agerpres.

Potrivit DNA, in perioada februarie – august 2011, Youness a pretins si ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promitand ca va interveni pe langa un inalt demnitar in vederea aprobarii unor documente ce priveau licentele IT Microsoft pentru produse utilizate in scoli.

Documentatia a fost aprobata la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, indica DNA. Cu toate acestea, Youness a primit banii pretinsi, in doua transe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virata in contul unei societati controlate de inculpata, exact in ziua in care Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a primit confirmarea oficiala a aprobarii documentelor, 14 iulie 2011, iar restul sumei i-a fost inmanata in numerar, precizeaza anchetatorii.

Conform unor articole din presa centrala, denuntatori in acest caz ar fi oamenii de afaceri Claudiu Florica si Dinu Pescariu.

Presa a relatat ca Vanessa Youness ar fi o apropiata a fostului premier Emil Boc, acesta fiind de altfel audiat ca martor in proces.

Vanessa Youness mai este implicata alaturi de Gelu Oltean intr-un alt dosar de trafic de droguri, cei doi fiind acuzati de DIICOT ca organizau sedinte de samanism in clinica detinuta de femeie in judetul Dambovita, la care participau zeci de persoane, unde se consuma o bautura traditionala folosita de triburile din zona Amazon – Ayahuasca. In acest caz, dosarul este blocat de un an de zile in camera preliminara la Tribunalul Dambovita.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Voiculescu cere sa fie confiscate „averile ilicite”. Savaliuc si Ciuvica: „Voiculescu a furat banii lui Ceausescu”

Fondatorul trustului Intact, mogulul Dan Voiculescu, se arata revoltat ca averile "ilicite" inca nu a…

19 ore ago

Germania va trimite si mai multe tunuri Howitzer 2000 in Ucraina, raspunde pozitiv solicitarilor Kievului. Astazi se implinesc 4 luni de cand Rusia a declansat invazia

Guvernul german intentioneaza sa intareasca fortele de artilerie ale Ucrainei trimitand mai multe obuziere Howitzer…

15 ore ago

Decizie istorica in SUA. Curtea Suprema anuleaza protejarea dreptului femeilor la avort

Curtea Suprema a Statelor Unite, cu majoritate conservatoare, a luat vineri decizia istorica de a…

15 ore ago

Retragerea ucrainenilor din Severodonetk nu este o victorie pentru Rusia – analisti occidentali

Trupele ucrainene se retrag din Severodonetk si astfel isi recunosc de fapt epuizarea in fata…

16 ore ago

Lansare simultana a trei mari rachete ucrainene. Plus, imagini cu primele rachete HIMARS in actiune – Video

Fortele ucrainene au dat publicitatii imagini cu lansari de rachete cu raza lunga de actiune…

17 ore ago

Grindeanu, numele trimis de Ciuca la Cotroceni pentru portofoliul Agriculturii. Grindeanu va avea trei pozitii in Guvern

Premierul Nicolae Ciuca a transmis, vineri, presedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin-Mihai…

16 ore ago