news

Vanessa Youness, iubita fostului sef al „Doi si-un sfert” Gelu Oltean, a ajuns la inchisoare pentru o spaga de un milion de euro

Vanessa Amal Youness, iubita fostului sef al DGIPI Gelu Oltean, a fost condamnata definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care este acuzata ca a primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului roman in legatura cu atribuirea licentelor Microsoft.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, ca nefondate, apelurile declarate de DNA si Vanessa Youness, fiind mentinuta sentinta aplicata in mai 2021 de Tribunalul Bucuresti.

De asemenea, judecatorii au confirmat dispozitia primei instante privind confiscarea sumei de un milion de euro de la Vanessa Youness, pentru recuperarea acesteia fiind mentinut sechestrul pus de procurori pe mai multe bunuri ale acesteia, constand in terenuri si constructii din judetul Dambovita, printre care si o clinica, potrivit Agerpres.

Potrivit DNA, in perioada februarie – august 2011, Youness a pretins si ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promitand ca va interveni pe langa un inalt demnitar in vederea aprobarii unor documente ce priveau licentele IT Microsoft pentru produse utilizate in scoli.

Documentatia a fost aprobata la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, indica DNA. Cu toate acestea, Youness a primit banii pretinsi, in doua transe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virata in contul unei societati controlate de inculpata, exact in ziua in care Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a primit confirmarea oficiala a aprobarii documentelor, 14 iulie 2011, iar restul sumei i-a fost inmanata in numerar, precizeaza anchetatorii.

Conform unor articole din presa centrala, denuntatori in acest caz ar fi oamenii de afaceri Claudiu Florica si Dinu Pescariu.

Presa a relatat ca Vanessa Youness ar fi o apropiata a fostului premier Emil Boc, acesta fiind de altfel audiat ca martor in proces.

Vanessa Youness mai este implicata alaturi de Gelu Oltean intr-un alt dosar de trafic de droguri, cei doi fiind acuzati de DIICOT ca organizau sedinte de samanism in clinica detinuta de femeie in judetul Dambovita, la care participau zeci de persoane, unde se consuma o bautura traditionala folosita de triburile din zona Amazon – Ayahuasca. In acest caz, dosarul este blocat de un an de zile in camera preliminara la Tribunalul Dambovita.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Doi ucraineni care au trecut granita in Romania prin Muntii Maramuresului recuperati de Salvamont

Doi ucraineni cu varste de 25 si 26 de ani au fost salvati de SPJ…

5 ore ago

Liderul cecen Ramzan Kadirov se filmeaza antrenandu-se, pe fondul zvonurilor privind starea sa de sanatate

La cateva ore dupa ce Novaya Gazeta Europe a publicat un articol potrivit caruia liderul…

5 ore ago

Spania a decis ca Biserica Catolica sa compenseze victimele abuzurilor sexuale comise de membrii sai

Spania a aprobat marti un plan care prevede oferirea unor compensatii victimelor abuzurilor sexuale comise…

6 ore ago

Iranul ameninta ca va anihila Israelul daca acesta lanseaza un atac major asupra sa

Un atac israelian asupra teritoriului iranian ar avea ca rezultat disparitia „regimului sionist”, a declarat…

6 ore ago