Vanghelie a jurat cu mana pe Biblie in fata pastorului Gadea: „Jur ca nu am luat niciun ban din toti cei 300 de milioane de euro de care m-a intrebat domnul Mihai Gadea”

politica

Un nou moment halucinant la Antena 2, la emisiunea „Sinteza Zilei”. Marian Vanghelie a jurat cu mana pe Biblie ca nu a luat „niciun ban” ca spaga. Tribunalul Bucuresti l-a condamnat, joi, pe Vanghelie la 11 ani si o luni de puscarie pentru ca a luat mita 30 de milioane de euro.

„Domnule Gadea, m-ati intrebat asa si va raspund exact cum ati intrebat si sa ma apreciati. Nu am luat niciun ban din cei 300 de milioane euro. (…) Domnule Gadea, eu sunt un politician cu Google, cu Goagal, cum vreti dumneavoastra, sunt un politician bun! Am avut alte interese, am gandit altceva pentru aceasta tara. Am avut interese sa arat ca sunt un gospodar bun, sa pot sa ma duc mai departe”, a declarat Marian Vanghelie.

Lui Vanghelie i s-a adus apoi o Biblie, pe care a tinut sa jure.

„Jur pe Biblie, in fata romanilor ca nu am luat niciun ban din toti cei 300 de milioane de euro de care m-a intrebat domnul Mihai Gadea si ca nu am luat niciun ban de la acest om.

Daca am luat bani, Dumnezeu sa se uite deasupra noastra, daca nu Dumnezeu sa plateasca incepand de la domnul Coldea si toti ceilalti sa ii plateasca cu ce merita”, a declarat Marian Vanghelie.

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucuresti la 11 ani si 8 luni inchisoare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

Decizia instantei nu este definitiva.

Vanghelie a fost acuzat ca a primit o spaga de peste 30 de milioane de euro in perioada 2006-2014.

”In perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, in calitate de primar al Sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin si partial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat si primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un comision de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-si exercita atributiile de serviciu atat in vederea atribuirii de catre Primaria Sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri, cat si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, aratau procurorii DNA intr-un comunicat din 2015.

Mai mult despre: ,

Comentarii: