Vanghelie ii ia apararea lui Piedone: Nu reparam un rau cu alt rau

news

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, i-a luat apararea primarului demisionar Cristian Popescu Piedone in dosarul „Colectiv” in care cel din urma este umarit penal. Vanghelie sustine ca o lege din 1999 nu ii obliga pe edili sa ceara autorizatia de la ISU, ci autoritatea insasi.

„Strict legal, Piedone nu prea este vinovat. Piedone este responsabil pentru semnatura pe autorizatie, dar legea din 1999 nu ma obliga pe mine, ca primar, sa cer autorizatia de la ISU. Este responsabilitatea celor care au autoritatea respectiva”, a declarat Marian Vanghelie, potrivit Romaniatv.net.

Edilul suspendat a precizat ca ordonanta ar trebui verficata pentru a nu incalca legea. „Ordonanta trebuie citita punct cu punct pentru a se vedea daca nu e mai presus decat legea in sine. (…) Nu incercam sa reparam un rau cu un alt rau. Intrebarea mea este ca in loc sa cautam un vinovat in persoana lui Piedone, nu ar fi mai sa vedem de ce a murit acel politist care nu avea de ce sa mearga noaptea pe ploaie cu 100 de km/h? Nu credeti ca acolo e o problema majora? Trebuie sa vedem cine este punctual de vina. Daca incercam sa dam o vina colectiva, generala, doar pentru a impaca familiile, nu rezolvam o problema”, a declarat Marian Vanghelie la iesirea de la Tribunalul Bucuresti.

Citeste si Este ceva DUBIOS in eliberarea lui Piedone. Inspectia Judiciara s-a sesizat

Fostul primar Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din arest miercuri, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti. Piedone fusese arestat pentru 30 de zile in dosarul in care este cercetat de DNA pentru abuz in serviciu in legatura cu eliberarea autorizatiei de functionare pentru Clubul Colectiv.

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu pentru verificari in cazul eliberarii din arestul preventiv a fostului primar al Sectorului 4.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: