Vanghelie, victorie in fata instantei de judecata. El i-a impresionat pe judecatori cu faptul ca sufera de „tuse”

news

Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Marian Vanghelie poate sa paraseasca teritoriul Romaniei, dupa ce fostul primar a cerut voie sa mearga la tratament in strainatate sustinand ca sufera de „tuse” ca urmare a unui „reflux alimentar”.

De asemenea, instanta a respins cererea procurorilor de arestare a fostului primar, acesta fiind judecat in continuare in stare de libertate, sub control judiciar, in dosarul in care este acuzat de coruptie.

Decizia este definitiva.

Luna trecuta, politia a sesizat instanta cu privire la faptul ca, in data de 8 septembrie, Marian Vanghelie ar fi incalcat termenii controlului judiciar. Vanghelie a fost reclamat ca nu s-a prezentat la Politia Snagov pentru verificarea controlului judiciar.

El a sustinut insa ca nu s-a prezentat la Politie deoarece a fost bolnav. „Mi-a fost rau. Trei zile nu m-am ridicat din pat. Dupa aceea, m-am dus, am dat o declaratie. Se poate intampla oricui. (…) Am avut febra, politistul m-a gasit in halat. Ati vazut DNA sa nu ceara puscarie? (…) Eu nu am avut voie sa ma duc nici la Constanta pentru studii. (…) Eu nu am nicio problema, unde sa plec? Vreau sa fac politica, nu ma scoate DNA din politica”, spunea atunci Vanghelie.

Pe de alta parte, el a cerut in mai multe randuri judecatorilor sa fie lasat sa mearga la tratament in strainatate, deoarece sufera de „tuse” ca urmare a unui „reflux alimentar”.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de DNA pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru, toti sub control judiciar.

Potrivit DNA, in perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un „comision” de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: