externe

Vanzari record pentru Rolls Royce in 2022: pentru prima data s-a depasit borna de 6.000 de unitati

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce Motor Cars a raportat luni vanzari record pentru anul 2022, cand pentru prima data in istoria de 118 ani a companiei a vandut mai mult de 6.000 de automobile, in pofida scaderii cererii clientelei chineze, informeaza Reuters.

Producatorul britanic detinut de grupul german BMW a precizat ca in 2022 a livrat 6.021 de automobile, in crestere cu 8% comparativ cu 5.586 de automobile in 2021, cand a fost inregistrat precedentul record de vanzari al Rolls-Royce.

Vanzarile de automobile de lux Rolls-Royce au fost sustinute de cele doua Americi, in frunte cu SUA care a ramas cea mai importanta piata, responsabila pentru aproximativ 35% din vanzari. In China insa, a doua mare piata pentru Rolls-Royce, restrictiile introduse in contextul pandemiei de coronavirus au condus la o scadere de o singura cifra a vanzarilor de automobile de lux.

Cu toate acestea, directorul general de la Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos a subliniat ca scaderea pietei chineze este contracarata de cresterile inregistrate pe alte piete. „Carnetul nostru de comenzi se intinde pana in 2023 pentru toate modelele”, a spus Torsten Muller-Otvos.

Producatorul auto a precizat in special faptul ca pre-comenzile pentru primul sau model complet electric, Spectre, care ar urma sa fie pus in vanzare la finele lui 2023, i-au depasit toate asteptarile.

Directorul general Torsten Muller-Otvos a mai spus ca cresterea preconizata pentru 2023 va veni in pofida faptului ca Rolls-Royce a oprit vanzarile in Rusia, o piata care in mod normal era responsabila pentru 250 pana la 300 de unitati vandute intr-un singur an, ca urmare a invaziei Ucrainei.

Compania, care in prezent are 2.500 de angajati, sustine ca clientii sai sunt dispusi sa plateasca aproximativ o jumatate de milion de euro pentru un Rolls-Royce personalizat la comanda.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

DNA, nevoita sa dezminta minciunile AUR: Nicusor Dan nu este urmarit penal. „Atragem atentia asupra echilibrului in discursul public”

DNA a dezmintit, vineri seara, afirmatiile candidatului AUR la Primaria Capitalei, MIhai Enache, conform caruia…

49 de minute ago

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

3 ore ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

3 ore ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

5 ore ago