Vanzoleala exploziva in Orient. Iranul AMENINTA Arabia Saudita in legatura cu trimiterea de trupe in Siria

externe

Iranul a pus in garda duminica Arabia Saudita in legatura cu trimiterea de trupe in Siria, dupa ce Riadul a anuntat ca a desfasurat avioane de lupta in Turcia, la baza de la Incirlik, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Nu vom permite, cu certitudine, ca situatia din Siria sa evolueze conform vointei ‘tarilor rebele’. Vom lua deciziile necesare cand va fi momentul”, a declarat adjunctului sefului Statului Major al fortelor armate, generalul Massoud Jazayeri, la postul de televiziune iranian in limba araba Al-Alam.

Responsabilul a raspuns astfel la intrebarea daca Iranul va suplimenta numarul consilierilor militari in Siria in cazul trimiterii de trupe saudite in aceasta tara.

„Teroristii care se bat in Siria sunt oamenii Arabiei Saudite sau ai americanilor ori forte reactionare din regiune. Din ce tara, daca nu din Turcia, intra acesti teroristi in Siria? Ce state, daca nu tarile reactionare arabe, ii sustin?”, a continuat generalul Jazayeri.

„Astazi, odata cu victoriile armatei siriene si fortelor populare, vor sa trimita trupe in Siria, dar e vorba doar de un bluff si de un razboi psihologic”, a adaugat el.

„Arabia Saudita a utilizat tot ceea ce ii statea in putere si astazi, nu doar in Siria, dar si in Yemen, a esuat”, a estimat generalul iranian.

Iranul, principalul sprijin regional al Siriei, sustine financiar si militar regimul presedintelui Bashar al-Assad, trimitand pe teren „consilieri militari” si voluntari care lupta alaturi de armata guvernamentala.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: