Varanul il ameninta pe Mihai Sora cu tribunalul dupa ce a fost facut „turnator cu ifose de intelectual”: „Ati depasit limitele acceptabile ale libertatii de exprimare”

news

Dan Voiculescu il ameninta cu procese pe Mihai Sora, dupa ce acesta si-a manifestat revolta fata de faptul ca Biblioteca Academiei Romane i-a publicat mogulului o carte. Sora l-a munit pe Voiculescu „turnator cu ifose de intelectual”.

Firma de avocatura  lui Voiculescu i-a trimis lui Mihai Sora o notificare in care ii solicita sa stearga de pe Facebook postarea in care il critica pe mogul.

„In mesajul postat de dvs pe pagina de Facebook sunt folosite cuvinte cu caracter jignitor la adresa subsemnatului cum ar fi ‘turnator cu ifose de intelectual’, ‘asemenea autor’ si sunt aduse acuzatii cum ca as fi ajuns sa public la Editura Academiei Romane prin ‘complicitati, legaturi subterane, transfer de fonduri (caci, in mod probabil, au fost cumparate niste ‘indulgente’ acolo).

In conditiile in care nu exista nicio dovada in sensul ca acuzatiile privind ‘complicitati, legaturi subterane, transfer de fonduri’ sunt reale, se constata ca Dvs ati depasit limitele acceptabile ale libertatii de exprimare, afirmatiile reprezentand un atac indreptat impotriva subsemnatului.

Referitor la cuvintele jignitoare, cum ar fi ‘turnator cu ifose de intelectual’ si ‘asemenea autor’, acestea nu pot fi justificate in niciun context.

Pentru aceste motive, va solicit sa retractati, de indata, postarea de pe reteaua de socializare Facebook referitoare la subsemnatul. In cazul in care nu veti da curs prezentei notificari, ma voi adresa instantelor judecatoresti competente, urmand ca Dvs sa suportati costurile unui asemenea demers”, se arata in notificare, citata de ziare.com.

Mihai Sora a reactionat indignat dupa ce Editura Academiei Romane a publicat ultima carte scrisa de Dan Voiculescu. „Publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei reprezinta o insulta”, afirma Sora.

„Prima masura pe care as lua-o daca mi-ar sta in putere ar fi sa destitui persoana care se afla in spatele acestei abominatii: cine si-a dat acordul pentru publicare? Cine a semnat bunul de tipar? Din ce fonduri s-a facut imprimarea?”, intreaba Sora.

„Aflu ca Editura Academiei Romane il publica pe Dan Voiculescu, turnatorul cu ifose de intelectual ale carui fapte de coruptie (pentru care a fost condamnat penal) si poluari din spatiul mediatic, prin mercenarii angajati la trustul sau, sunt indeajuns de cunoscute oricarui om onest, cu mintea clara, pentru a nu putea fi nici minimizate, nici trecute cu vederea.

Cum a ajuns un asemenea personaj sa-si puna numele Academiei pe coperta? Prin ce complicitati, legaturi subterane, transfer de fonduri (caci, in mod probabil, au fost cumparate niste ‘indulgente’ acolo)?

Nu sunt adeptul generalizarilor isterice, al vinovatiei colective, al anatemei aruncate la intamplare, peste o intreaga institutie. Uscaturi exista pretutindeni si nu razi de pe fata pamantului o padure pentru cateva crengi care zac pe jos, putrede.

1. Academia Romana si Editura Academiei Romane sunt doua entitati distincte, cu aparat administrativ distinct. Chiar daca prima o include pe cea de-a doua din punct de vedere formal, ambele primind finantare de la stat, ele functioneaza cu directori, presedinti, secretari etc., deci personal decizional si executiv diferit, avand, de altfel, personalitate juridica diferita.

2. ‘Stanga sa nu stie ce face dreapta’: vorba aceasta biblica indemnand la smerenie a fost adesea deturnata, iar Academia pare sa fie un exemplu de manual: separarea administrativa si juridica a Academiei Romane de celelalte organisme din subordinea ei 𝐧𝐮 ar trebui sa fie si una morala: 𝐚𝐜𝐞𝐥𝐞𝐚𝐬̦𝐢 principii ale integritatii, ale onestitatii intelectuale si, da, ale stiintificitatii guverneaza, teoretic, nu doar forul academic, ci si stalpul lui intelectual care este editura. Nu poti publica orice, in orice forma, si nici pe oricine in editura care poarta numele Academiei, oricata autonomie ar avea aceasta editura fata de instanta tutelara. Este simplu si curent in orice tara care isi respecta carturarii si pune pret pe mintile lor. Publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei reprezinta o insulta nu doar pentru abstractia numita ‘institutie’, cu sigla si ISBN, ci tocmai pentru oamenii care gandesc ai Romaniei, fie ca sunt academicieni sau nu.

3. Prima masura pe care as lua-o daca mi-ar sta in putere ar fi sa destitui persoana care se afla in spatele acestei abominatii: cine si-a dat acordul pentru publicare? Cine a semnat bunul de tipar? Din ce fonduri s-a facut imprimarea? Exista responsabilitati (chiar si intr-o institutie publica!), iar ele nu sunt vorbe, formule lipsite de acoperire sau de sens.

4. Pentru ca traim intr-o democratie, Dan Voiculescu este liber, fireste, sa-si publice scrierile, insa Editura Academiei nu are libertatea de a-si macula numele si portofoliul cu un asemenea ‘autor’“, a scris Sora pe Facebook.

Citeste si: „Cumplita rusine”. Academia Romana a publicat o carte scrisa de infractorul Dan Voiculescu. Firea si Melescanu au venit sa-l aplaude

Editura Academiei Romane a lansat o carte scrisa de Dan Voiculescu, patronul infamului post Antena 3, informator al Securitatii si condamnat pentru coruptie. Cartea a fost lansata in Biblioteca Academiei Romane, evenimentul fiind relatat cu mare pompa la Antena 1.

„Un tratat despre oameni. Profesorul Dan Voiculescu elimina confruntarile dintre stanga si dreapta si se concentreaza pe doua repere fundamentale: omul si clasa de mijloc”, a a relatat Antena 1.

La lansarea lui Voiculescu au fost prezenti pesedistii Daniel Zamfir si Gabriela Firea precum si Teodor Melescanu.

„Domnul profesor Dan Voiculescu surprinde inca o data si ne surprinde placut cu interesul si preocuparea domniei sale pentru tot ce inseamna problematica in tara noastra. Esenta vietii este si va fi omul”, a declarat Firea pentru Antena 1.

Ion Prica, din partea Editurii Academiei Romane, a tinut si el sa-l laude pe Voiculescu: „Personalitatea dansului, profesor universitar, experienta dansului de viata, cunostintele, era persoana care putea sa realizeze aceasta”.

Citeste si: Magureanu, fost sef al SRI, confirma. Imensa avere a lui Dan Voiculescu provine din furtul „banilor poporului roman”, aflati in conturile Securitatii


“’Profesorul’ Dan Voiculescu – Felix pentru prietenii de la Secu – anunta cu bucurie ca, la Biblioteca Academiei Romane, a lansat ‘Tratatul Umanismului Pragmatic’, carte scoasa de Editura Academiei Romane.

Da, ati citit corect: Dan Voiculescu este publicat la Editura Academiei si lansat la Biblioteca Academiei.

Academia Romana, institutie publica, finantata cu circa 120 de milioane de euro de la buget, desi detine o avere uriasa, administrata complet netransparent.

De altfel, unul dintre cei care au sifonat din greu averea Academiei – a arendat suprafete uriase pe mai nimic – este chiar Dan Voiculescu.

Cumplita rusine ca aberatiile scolaresti ale acestui impostor, condamnat pentru coruptie si turnator dovedit prin sentinta judecatoreasca definitiva, sa fie asumate de Academia Romana. Nerusinare.

Lipsa de respect. Firesc ar fi ca academicienii onorabili sa protesteze. Deocamdata se aude doar o tacere lasa, cine sa supere Antena 3? Ma intreb cat de jos mai poate cobori aceasta zisa academie”, a comentat jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: