politica

Vasile Dincu a demisionat din functia de ministru al Apararii: Imposibilitatea colaborarii cu presedintele Iohannis, comandantul suprem al Armatei

Vasile Dincu si-a anuntat luni demisia din functia de ministru al Apararii, invocand „imposibilitatea” colaborarii cu presedintele Klaus Iohannis, care este comandantul suprem al Armatei.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilitatii colaborarii cu Presedintele Romaniei, comandantul suprem al Armatei. Consider necesara retragerea mea din aceasta functie pentru a nu prejudicia in niciun fel procesele de decizie si programele care necesita fluiditate pe intreg lantul de comanda si pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru functionarea optima a Ministerului Apararii Nationale si a Armatei Romane”, a scris Dincu in scrisoarea de demisie care a fost publicata pe contul sau de Facebook.

Iata mai jos scrisoarea de demisie, inaintata premierului Nicolae Ciuca:

„In cursul acestei dimineti, am inaintat Prim Ministrului Romaniei, Nicolae Ciuca, demisia mea din functia de ministru al apararii nationale.

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului Romaniei Nicolae – Ionel Ciuca

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DINCU, membru al Guvernului Romaniei, detinator al portofoliului apararii, va rog sa luati act de demisia mea din aceasta functie.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilitatii colaborarii cu Presedintele Romaniei, comandantul suprem al Armatei. Consider necesara retragerea mea din aceasta functie pentru a nu prejudicia in niciun fel procesele de decizie si programele care necesita fluiditate pe intreg lantul de comanda si pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru functionarea optima a Ministerului Apararii Nationale si a Armatei Romane.

Domnule Prim Ministru, va multumesc pentru colaborarea onesta si deschiderea de care ati dat dovada pe tot parcursul activitatii guvernamentale comune si va asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele si programele Ministerului si Armatei Romane, din calitatea de senator, membru in Parlamentul Romaniei”.

 

Reamintim ca Vasile Dincu a provocat reactii dure pe scena politica dupa ce a afirmat ca negocierile reprezinta singura sansa pentru incheierea razboiului din Ucraina.

”Razboiul va mai continua si singura sansa pe care ar putea sa o aiba Ucraina si mai ales sfarsitul razboiului, singura sansa a pacii poate sa fie negocierea, negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexa, in care, asa cum au lansat in acest moment ucrainenii, un document politic pentru toate tarile europene si pentru NATO, un document care incearca sa dea garantii de securitate pentru Ucraina pentru viitor. Este vorba pana la modul negociere internationala. Tarile lumii, NATO, Statele Unite sa negocieze pentru Ucraina garantii de securitate si o pace cu Rusia sigura. Singura Ucraina nu va putea sa negocieze cu Rusia, pentru ca clasa politica din Ucraina, in momentul acesta nu poate sa isi permita sa-si asume, ar fi o sinucidere curata in politica sa isi asume pierderea de teritorii, o pierdere injusta pana la urma, de teritorii, ar fi o infrangere prea mare pentru politica”, a declarat Vasile Dincu, la Prima TV.

Aceasta declaratie a starnit o reactie dura din partea presedintelui Iohannis, care a afirmat ca „unii demnitari de la noi trebuie sa citeasca mai frecvent revista presei” ca sa afle care este pozitia oficiala a statului roman.

In ciuda a numeroase zvonuri, Dancu parea sa fi scapat saptamana trecuta de demitere, dupa ce purtatorul de cuvant al premierului a declarat saptamana trecuta ca premierul Nicolae Ciuca s-a intalnit si a discutat cu ministrul Apararii, una dintre temele abordate fiind „calibrarea comunicarii publice” la nivelul MApN.

Urmareste-ne si pe:
Darie Luca

Share
Published by
Darie Luca

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

4 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

3 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

5 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

5 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

6 ore ago